Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Natalia Gavrilița a venit cu o reacție la nemulțumirea celor din sectorul HoReCa

Natalia Gavrilița a venit cu o reacție la nemulțumirea celor din sectorul HoReCa Recomandat

12 August 2019 - 

Ea a menționat că dreptul de a protesta este esențial într-o democrație. „Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți.

Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb - de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a declarat Natalia Gavrilița.
Ministrul a mai promis că va organiza consultări cu agenții economici și societatea civilă „pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atât sectorul HoReCa, cât și consumatorii acestor servicii”.
Menționăm că Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) anunță că astăzi, 12 august, mai multe restaurante, cafenele și alte localuri de agrement planifică să-și sisteze activitatea cu începere de la ora 10.00, pentru 30 de minute, în semn de protest față de majorarea TVA.

Lasă un comentariu