Imprimă această pagină

Studenţii și elevi sunt invitaţi într-o călătorie organizată de BNM şi Expert-Grup

19 Octombrie 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 4-8 noiembrie 2019, Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” vor organiza o călătorie pe „Drumul banului” - eveniment dedicat elevilor şi studenţilor din toate instituţiile de învăţământ din ţară.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Economisirii, marcată anual pe 31 octombrie, şi se va desfăşura în comun cu băncile licenţiate din Republica Moldova.
Călătoria va începe la Banca Naţională a Moldovei, locul din care porneşte drumul banilor în economie, Banca Naţională deţinând rolul excluziv de a emite bancnote şi monede ca mijloc de plată. În sala de expoziţii a BNM, vizitatorii vor afla care sunt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar şi care sunt elementele de siguranţă ale bancnotelor.
„Drumul banului” va continua spre băncile comerciale, unde tinerii vor afla care este rolul acestora şi cum ele funcţionează, cum ajung banii în aceste instituţii şi cum ulterior acced în economia reală. În cadrul vizitelor la bănci, participanţii vor beneficia şi de o lecţie de educaţie financiară la care vor afla care sunt principalele concepte şi produse financiare existente momentan pe piaţa financiară autohtonă.
Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor fi organizate, în perioada 4-8 noiembrie, cu începere de la ora 13:00, pentru a nu perturba procesul de studiu. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Elevii cu vârsta sub 18 ani, trebuie să fie însoţiţi de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei. Solicitările pentru participare pot fi transmise până pe 25 octombrie 2019, ora 16.00, la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , pe profilul de Facebook al BNM https://www.facebook.com/BNMoficial/ sau pe pagina de Facebook a proiectului de educaţie financiară „Învaţă! Dă sens banilor” https://www.facebook.com/dasensbanilor/.
„Drumul  banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educaţie financiară „Învaţă! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019 de către Banca Naţională a Moldovei şi Expert-Grup. Proiectul a fost iniţiat cu scopul de a spori nivelul de înţelegere a principalelor concepte şi produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunşi în faţa unor situaţii cu impact financiar, aceştia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite