Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Lista mărfurilor exportate pe piața rusă fără taxe vamale va fi extinsă

Lista mărfurilor exportate pe piața rusă fără taxe vamale va fi extinsă

17 Decembrie 2019 - 

Lista mărfurilor care vor fi exportate pe piața rusă fără taxe vamale va fi extinsă pentru încă cinci categorii de produse, începând de la 1 ianuarie 2020. Este vorba de produse precum: carnea de bovină, semințe de floarea soarelui, zahăr, spirt etilic și mobilă, relatează IPN.

Potrivit unui comunicat de presă plasat pe pagina de facebook a președintelui Igor Dodon, la o astfel de înțelegere a ajuns ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju, co-președinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare comercial-economică, în cadrul unei întrevederi la Moscova cu Dmitrii Patrușev, co-președintele Comisiei din partea Federației Ruse.

Până în prezent au fost excluse taxele de export pentru: legume, mere, pere și gutui proaspete, caise, cireșe, vișine, legume conservate și vinuri.

Potrivit lui Ion Perju, tot de anul viitor, lista exportatorilor de fructe și legume pe piața rusă va fi extinsă de la 130 la peste 350 de companii moldovenești.

El a mai spus că 16 mii de autorizații de transport pentru anul viitor au ajuns în Moldova, iar în caz de necesitate, numărul acestora va putea fi majorat.

Ministrul a menționat că a solicitat responsabililor de la „Rosspotrebnadzor” să inspecteze suplimentar 33 de companii vinicole și patru companii de conserve pentru acordarea accesului acestora pe piața rusă.

Președintele Igor Dodon a menționat că în cadrul vizitei pe care o va întreprinde la Moscova în această săptămână, va avea o întâlnire cu Vladimir Putin și Dmitri Kozak cu care va continua dialogul la aceste subiecte.

 

Lasă un comentariu