Evenimentul zilei

Sam04042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie FAO a trimis echipamente agricole pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii publice locale în trei localități din țară

FAO a trimis echipamente agricole pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii publice locale în trei localități din țară Recomandat

06 Februarie 2020 - 

Trei localități din țară au primit echipamente agricole pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii publice locale, care sunt o donaţie a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), în cadrul unui proiect de dezvoltare comunitară. Primul utilaj a fost predat joi, 6 februarie, la Meleșeni, raionul Călărași.

Utilajele vor ajuta comunitățile la lucrări de mentenanță a infrastructurii publice și diverse lucrări agricole si non-agricole: curățarea canalelor de scurgere pentru prevenirea inundațiilor, întreținerea drumurilor de acces spre terenurile agricole, gestionarea deșeurilor solide etc.
Cu suport și expertiză internațională au fost realizate planuri de dezvoltare locală integrată și de atragere a finanțelor pentru localitățile: Lalova (Rezina), Teșcureni (Ungheni) şi Meleșeni. Cele trei planuri de dezvoltare, pregătite împreună cu comunitățile, sunt concepute pentru a răspunde nevoilor complexe ale satelor, de la îmbunătățirea infrastructurii publice până la dezvoltarea agriculturii, valorificarea altor oportunități de dezvoltare locală.
FAO susține în Europa și Asia Centrală, de mai bine de un deceniu, inițiative și proiecte legate de dezvoltarea rurală locală / dezvoltarea integrată a comunităților.
Ca parte a Inițiativei regionale privind abilitarea micilor fermieri și a fermelor de familie pentru îmbunătățirea mijloacelor de trai și reducerea sărăciei, precum și în legătură cu punerea în aplicare a Deceniului Națiunilor Unite privind Agricultura Familială 2019 – 2028, FAO a creat o rețea tehnică regională informală pentru dezvoltarea comunităților locale, inclusiv cu participarea reprezentanților R. Moldova.

Lasă un comentariu