Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Panorama Arheologii au anunţat astăzi descoperirea în Norvegia a unei epave vikinge

Arheologii au anunţat astăzi descoperirea în Norvegia a unei epave vikinge

25 Martie 2019 - 

Ambarcaţiunea a fost găsită cu ajutorul unui georadar, în interiorul unei movile de pământ înălţate deasupra unui mormânt străvechi într-un parc din comitatul Vestfold, la sud-est de Oslo, unde relicve ale vikingilor sunt exhumate cu regularitate.

'Imaginile arată o formă de barcă (...). Este imposibil în acest stadiu să se determine starea de conservare a epavei sub turbă', a declarat Terje Gansum, directorul patrimoniului cultural al Vestfold, într-un comunicat.
Măsurători suplimentare cu ajutorul georadarului vor fi realizate înainte de o posibilă excavare.
Există şapte epave cunoscute de nave datând din epoca vikingilor în Europa, dintre care trei au fost descoperite în acelaşi comitat. Rămăşiţele unei nave vikinge au fost de asemenea localizate anul trecut în sud-estul ţării scandinave.
În epoca vikingilor, în timpul căreia aceşti războinici şi comercianţi din nordul Europei au străbătut mările între secolele al VIII-lea şi al XI-lea, exista obiceiul ca regi şi conducători să fie înmormântaţi la bordul unei nave înălţate pe pământ şi îngropate sub o movilă.
'Descoperirea unei corăbii vikinge în Vestfold este istorică. Ea a fost realizată într-o zonă bogată în trecutul său legat de moştenirea vikingă', a declarat ministrul mediului, Ola Elvestuen.

Lasă un comentariu