Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Panorama Alte două persoane spitalizate au murit în Marea Britanie în urma unei infecţii cu listeria, după ce au consumat sandvișuri şi salată preambalate

Alte două persoane spitalizate au murit în Marea Britanie în urma unei infecţii cu listeria, după ce au consumat sandvișuri şi salată preambalate

15 Iunie 2019 - 

Săptămâna trecută, direcţia pentru sănătate publică a anunţat că ″au fost înregistrate cazuri de infecţie cu listeria la şase pacienţi grav bolnavi, spitalizaţi în Marea Britanie″⁣ şi că trei dintre aceşti pacienţi au decedat.

“Din nefericire, unul dintre cei şase pacienţi grav bolnavi a decedat”, iar ″unul dintre pacienţii identificaţi astăzi (vineri) ca fiind afectat de listeria a decedat, ceea ce creşte la cinci numărul deceselor legate de această epidemie″⁣, a indicat agenţia într-un comunicat.
În total, PHE a identificat nouă cazuri de persoane contaminate în timpul acestei epidemii şi precizează că ″toate aceste cazuri de infecţii cu listeria au survenit la pacienţi spitalizaţi în Mare Britanie″⁣.
După primele concluzii ale anchetei, infecţia pare să fi provenit de la preparatele The Good Food Chain, produse retrase din spitale pe 25 mai. Persoanele decedate au consumat aceste produse înainte de această dată.
Potrivit informațiilor oferite de medici, listeria este o bacterie care se găseşte deseori în alimente şi care afectează, de cele mai multe ori, persoanele slăbite: persoane în vârstă, femei însărcinate.

Lasă un comentariu