Evenimentul zilei

Mie10172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Curiozitati Un ELAN ALB dintr-o specie rară riscă să fie anihilat după ce a avut un comportament agresiv față de localnici

Un ELAN ALB dintr-o specie rară riscă să fie anihilat după ce a avut un comportament agresiv față de localnici

14 Noiembrie 2017 - 

Un elan alb dintr-o specie rară, devenit recent faimos în mediul online, este în pericol de a fi anihilat după ce a avut un comportament agresiv față de localnici, potrivit DPA.

 

Poliția crede că animalul ar trebui anihilat după ce, recent, a atacat o femeie care își plimba câinii, având nevoie de îngrijiri medicale.

Au mai fost înregistrate și ale incidente similare.

Hans Nilsson, liderul consiliului municipal din Eda, din provincia vestică Varmland, a îndemnat locuitorii să nu împuște elanul, precizând, în același timp, că nu are autoritate oficială în această problemă.

''Am fost șocat când am văzut că poliția vrea să-l împuște. Este unul dintre simbolurile noastre turistice'', a precizat Nilsson pentru postul local P4 Sveriges Radio Varmland.

''Mă gândesc să îl apăr cu propriul meu corp'', a adăugat acesta.

Nilsson a inițiat o petiție pentru a salva animalul în care argumentează că atacurile acestuia au survenit în urma unor provocări.

O parte dintre vânătorii locali spun că nu vor împușca elanul, care se află în pericol până la finalul sezonului de vânătoare, în luna februarie.

În luna august, Nilsson a distribuit pe rețelele de socializare un clip cu elanul, care traversează înot un râu sau paște în tufișuri. Filmulețul a avut peste un milion de vizualizări pe pagina radioului local și mii de vizualizări pe Facebook.

Elanii, supranumiți regii pădurilor, sunt de obicei de culoare maro și numără aproximativ 30.000 de exemplare în Suedia. Elanii albi sunt doar în număr de 100 de exemplare.

Culoarea albă este explicată printr-un defect genetic numit leucism, de la grecescul ''leukos'' care înseamnă alb, și care are ca efect pierderea pigmentului din piele și păr.

Lasă un comentariu