Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Economie Începând DE ASTĂZI toate mărfurile din R. Moldova pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei

Începând DE ASTĂZI toate mărfurile din R. Moldova pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei

30 Ianuarie 2019 - 

Aflat în vizită la Moscova, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că, începând cu ziua de astăzi, 30 ianuarie, toate mărfurile din R. Moldova pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. 

 

La 29 decembrie 2018 Guvernul Federației Ruse a aprobat o hotărâre ce vizează interzicerea unui șir de produse (56 categorii de produse) care fie sunt originare din Ucraina, fie tranzitează această țară (inclusiv și cele din R. Moldova).

„La rugămintea Președintelui R. Moldova, începând cu ziua de astăzi, toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânși, a cifrei de afaceri dintre țările noastre”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Lasă un comentariu