Evenimentul zilei

Sam03232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie Anunt Termenul de aplicare la Programul de granturi pentru diasporă a fost extins

Termenul de aplicare la Programul de granturi pentru diasporă a fost extins

28 Februarie 2018 - 

În rezultatul solicitărilor venite din partea membrilor diasporei, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) anunță extinderea termenului pentru aplicare la Programul de granturi DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH). Data limită pentru depunerea dosarele este 15 martie 2018.

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, scopul fiind acela de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Diaspora Engagement Hub include trei subprograme. Primul se referă la parteneriate tematice regionale. Este vorba despre trei granturi a câte 93,9 mii de lei. Banii sunt oferiți asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate. Proiectele vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Al doilea program se referă la abilitarea femeilor din diasporă. Este vorba despre cinci granturi a câte 93,9 mii de lei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă. Vor fi încurajate proiectele axate pe dezvoltarea start-up-urilor înființate de către femei în Republica Moldova.

Cel de al treilea program ține de reîntoarcerea profesională a diasporei. Sunt zece granturi a câte 37,5 mii de lei. Banii vor fi oferiți profesioniștilor din diasporă cu scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Evaluarea proiectelor depuse va avea loc în a doua jumătate a lunii martie 2018. DEH se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

Mai multe detalii aici

Lasă un comentariu