Evenimentul zilei

Dum01262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie România Despre ce vor vorbi Klaus Iohannis și Donald Trump la Casa Albă. Detaliile agendei întâlnirii din SUA

Despre ce vor vorbi Klaus Iohannis și Donald Trump la Casa Albă. Detaliile agendei întâlnirii din SUA Recomandat

13 August 2019 - 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o discuție informală cu jurnaliștii înaintea vizitei la Casa Albă, că energia va fi unul dintre principalele subiecte ale discuțiilor cu președintele american Donald Trump.

Americanii sunt permanent îngrijorați că Europa va deveni dependentă de Rusia la importul de gaze.”, a spus șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis susține că există disponibilitate la nivelul guvernului ”să repare” din greșeli, respectiv să modifice Legea Offshore și Ordonanța 114, care au stârnit nemulțumirea investitorilor americani.

Președintele a spus că România își dorește ca firma americană Exxon Mobil să rămână în România, însă decizia acesteia de a continua participarea la proiectele din Marea Neagră ține de politica globală a companiei, relatează Digi24.

Exxon deține 50% din proiectul Neptun Deep și intenționează să se retragă din proiect pentru că a descoperit zăcăminte mult mai mari și valoroase decât cele din Marea Neagră, cum ar fi cele din Cipru.

 

Lasă un comentariu