Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Economie România Ludovic Orban: Exclude posibilitatea iniţierii unei noi liste cu semnături de la parlamentarii care susţin noul guvern

Ludovic Orban: Exclude posibilitatea iniţierii unei noi liste cu semnături de la parlamentarii care susţin noul guvern

17 Octombrie 2019 - 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat joi că exclude posibilitatea iniţierii unei noi liste cu semnături de la parlamentarii care susţin noul guvern, aşa cum s-a întâmplat la moţiunea de cenzură, pe motiv că nu mai este timp pentru a convinge oamenii şi există obligaţia să vină cu un executiv şi un program de guvernare în faţa Parlamentului în termen de zece zile.

"Acum suntem într-o situaţie diferită. Nu mai avem timp să convingem oamenii. Noi suntem obligaţi, conform prevederilor constituţionale, ca în termen de maximum zece zile, să venim cu lista guvernului şi cu programul de guvernare în faţa Parlamentului. În plus, ar fi un semn de neîncredere", a precizat Orban, după întâlnirea cu liderul Pro România, Victor Ponta.
El a spus că are încredere în conducerea fiecărei formaţiuni în parte că parlamentarii respectivului partid vor vota învestirea guvernului.
"Noi purtăm discuţii oficiale cu reprezentanţii autorizaţi ai conducerii formaţiunilor politice care ne sunt partenere. Dacă există o decizie politică din partea partenerilor noştri de a susţine guvernul, nu poţi să le ceri, ca măsură de siguranţă suplimentară, să semneze parlamentarii. Dacă decizia politică este de a susţine guvernul, eu am încredere în conducerea fiecărei formaţiuni în parte că parlamentarii formaţiunii respective vor vota învestirea guvernului", a susţinut Ludovic Orban.
Prim-ministrul desemnat a afirmat că va lua o decizie privind un eventual acord de susţinere şi colaborare la nivel parlamentar numai în cazul în care acesta va fi necesar, în runda a doua de discuţii cu reprezentanţii partidelor.
"În cazul în care va fi necesar un astfel de acord, cu siguranţă în runda a doua de discuţii vom lua o decizie în acest sens", a precizat Orban, întrebat în acest sens.

Lasă un comentariu