Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale Scumpiri în lanț și teama de foamete

Scumpiri în lanț și teama de foamete

23 Iulie 2015 - 

Viața la oraș devine din ce în ce mai grea. Scumpirile anunțate depășesc cu mult salariul mediu pe țară.

Orășenii funcționari, cu salarii care se cheltuiesc în două zile, sunt agitați, enervați, stresați, și nu doar din cauza caniculei. Dacă stai să calculezi consumul din facturi, soluția ar fi una – mișcarea masivă spre sate, unde casele singure și abandonate așteaptă suflete în ele.

Doar că și la țară situația plouă cu lacrimi. Din cauza secetei, bătrânii și-au adunat prin hambare saci cu făină, porumb, grâu. Vine foametea, își repetă ei și prin minte le trece acel tablou al lui ’47, descris în cele mai sumbre culori. Analiștii economici și analizele lor sunt un fleac pe lângă prognozele celor trecuți de 70 de ani, care pun cap la cap lucrurile și ajung să facă ochii mari prin ochelarii prin care abia de mai văd culorile vii ale vieții.

Cu foametea nu e de glumit. Comunitatea mondială a căutat dintotdeauna soluții pentru a nu se ajunge într-un asemenea impas. S-au inventat fel de fel de aparate pentru stropitul grădinilor cu zarzavaturi, se discută despre Produsele Modificate Genetic și impactul lor asupra sănătății umane, lucruri despre care bătrânii noștri nu cunosc aproape nimic. Ei știu că orice putere aleasă este obligată să protejeze cetățenii de marea ciumă care se poate repeta. Poate e cazul măcar o dată în viață, de când există statul R. Moldova, ca actuala conducere să convoace un Sfat al bătrânilor? Ei ar avea ce să-i învețe pe orgolioșii de la guvernare.

Lasă un comentariu