Evenimentul zilei

Dum06072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale Exclusiv! Fragmente din răspunsul lui Iohannis la scrisoarea lui Dodon

Exclusiv! Fragmente din răspunsul lui Iohannis la scrisoarea lui Dodon

25 Martie 2016 - 

Recent, președintele PSRM a trimis o scrisoare deschisă șefului statului român, în care îl roagă pe acesta să intervină pentru stoparea acțiunilor unioniste de la Chișinău.

În premieră absolută, vă prezentăm fragmente din răspunsul pe care președintele României, Klaus Iohannis, i l­-ar fi acordat lui Igor Dodon.

„Mult stimate tovarășe/domn președinte al PSRM, în primul rând vreau să vă prezint întreaga mea apreciere pentru rândurile scrise, exprimând aprecierea pentru efortul de a vă așterne gândurile în limba română, una nu prea familiară Dvs. și camarazilor, care utilizați moldoveneasca în comunicarea internă. Mărturisesc că, la fel ca în cazul tuturor problemelor majore care mi se aduc la cunoștință, sunt îngrijorat și privesc cu atenție fenomenul la care faceți referire. (...)

Înțeleg perfect pericolul la care este expusă Republica Moldova de înmulțirea acțiunilor care ar putea duce informații extrem de periculoase pentru suveranitatea și statalitatea Republicii Moldova, cum ar fi cele că într­-o Românie reîntregită pensia minimă pentru vechime integrală ar fi de circa 4500 de lei moldovenești lunar, iar salariul minim de aproape 7000 de lei moldovenești. Percepem la cote reale pericolul dispariției omului de tip sovietic odată cu diseminarea ideilor că basarabenii au dreptul la istoria, tradițiile, valorile românești. (...)

În ceea ce mă privește, vă asigur că Statul pe care eu îl conduc direct, adică cel din perimetrul Palatului Cotroceni, s-ar putea dezice de asemenea inițiative. Din nefericire, nu același lucru se întâmplă și cu Poporul Român, despre care primesc semnale că nu se va opri până nu va readuce basarabenii în hotarele României. Desigur, sunt conştient de faptul că există, pe ambele maluri ale Prutului, oameni şi organizaţii care cred că datoria lor este dacă nu să oprească, măcar să întârzie acest proces. Dar asta se numeşte dreptul la liberă exprimare...

Asigurându­-vă de întreaga noastră colaborare, al Dvs. Klaus Werner Iohannis

(Să)Luptăm pentru pace!

2 comentarii

  • Link la comentariu Lucian enache Vineri, 25 Martie 2016 15:58 postat de Lucian enache

    Aveti grija' independentilo" sa gasiti repede surse alternative de energie ca se supara Rusia intr-ozi si inchide gazul spre Transnistri si s-a dus naibii "independenta voastra"Asta nu inseamna Serghei ca tu nu ai fi patriot. Dar daca vrei sa fii barbat si nu poti nu trebuie sa fii suparat pe "curve".

  • Link la comentariu Serghei Vineri, 25 Martie 2016 12:50 postat de Serghei

    Unirea trebuie sa se petreacă numai prin referendum!!! Cine are altă părere, cemodan, vokzal, Rossia sau România, curvele nu au loc în țara noastră independenta!!!!

Lasă un comentariu