Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale Duminică dăm ceasul înapoi cu o oră. Se poate și harta! Să revenim la orarul şi starea de normalitate!

Duminică dăm ceasul înapoi cu o oră. Se poate și harta! Să revenim la orarul şi starea de normalitate!

28 Octombrie 2016 - 

După mai bine de 20 de ani de când s-au tras singuri în țeapa alegerii directe a președintelui, basarabenii reiau duminică acest exercițiu de masochism politic cu o plăcere vecină cu extazul.

Una inexplicabilă pentru cei care nu încetează să se mire ce jivine politice caraghioase sunt scoase din jobenul scamatoriilor electorale est-prutene, încă de la apariția acestei entități pe harta politică a lumii.

Nu e nevoie de radiografii pentru a demonstra că exercițiile democratice banale se soldează în republica de lângă Moldova cu fracturi de logică și entorse la ligamentele normalității. De aceea, șansele ca la finalul acestei noi linii acrobatice la care se încumetă electoratul basarabean, protagonistul colectiv să aterizeze din nou în bot sunt mai mari decât în orice altă arenă europeană.

Vom avea o nouă mostră a pasiunii patologice a moldovenilor pentru indivizi care, în orice stat normal, nu ar primi nici aprobarea de a șterge praful într-o instituție publică? Va fi confirmat după acest prim tur diagnosticul de schizofrenie politică regională prin desemnarea unui ticălos incult și trădător vândut Moscovei? Vom vedea duminică seara...

Până atunci, nu uitați, duminică în zori dați ceasul înapoi cu exact 60 de minute, pentru revenirea la ora de iarnă. Iar după aceea mergeți la vot și, cu puțin apel la luciditate, puteți încerca să dați harta înapoi. Cu fix 97 de ani. Pentru revenirea la orarul şi starea de normalitate...

Lasă un comentariu