Evenimentul zilei

Sam04042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale „Ukaz-urile” lui Igor Dodon

„Ukaz-urile” lui Igor Dodon

10 Noiembrie 2016 - 

În preajma meciului final al alegerilor, candidatul Rusiei, Igor Dodon și-a reafirmat planurile pentru eventualul mandat prezidențial. Minunile cu care vrea să-i binecuvânteze acesta pe alegătorii săi, dar și pe ceilalți, se concentrează în trei decrete primordiale. Sunt aceleași, pe care le pormitea la începutul campaniei, dar despre care a cam uitat pe parcursul acesteia. Acum, pe ultima sută de milimetri, acesta mai lansează un tir de artilerie asupra electoratului analfabet.

Primul „ukaz” al său ar ține de miliardul furat, prin anularea pachetului de legi asupra cărora Guvernul și-a luat responsabilitatea. Subiect foarte sensibil, și care nu ține de atribuțiile președintelui. Pachetul de legi a fost deja asumat și promulgat, restul sunt povești. Probabil vrea să saboteze acordul cu FMI, și să se bucure de bătrânii care nu vor putea primi pensiile.

Al doilea „ukaz”, va ține de reluarea parteneriatului cu Federația Rusă. Cum, nu se spune. Va da ukaz, și relațiile deodată vor fi reluate. De unde vor fi reluate, la fel nu se spune. De parcă nu Rusia a stricat aceste relații, pentru a șantaja Republica Moldova și a opri apropierea de Uniunea Eeuropeană. Dar desigur, Dodon gândește din punct de vedere al intereselor Rusiei, iar interesele Republicii Moldova nu se încadrează în mentalitatea putinistă progresistă.

Al treilea „ukaz” va fi de fapt două, așa ca la moldoveni. Va introduce „Istoria Moldovei” în școli și va interzice unionismul. Pur și simplu va semna un decret, și „Istoria Moldovei” se va introduce, în școli. Apoi, va interzice și unionismul, cu același decret. Dar în acest caz, va trebui să mai semneze un decret, unde să spună și cine va achita numeroasele despăgubiri  pentru încălcarea flagrantă a dreptului la opinie a cetățenilor. Pentru că la sigur, nu va achita din „Bahamas-ul” părinților săi. În linii generale, „președintele” Dodon intenționează să se ocupe cu orice, în afară de atribuțiile și obligațiile concrete ale unui președinte. Dar mingea de meci se află în mâinile moldovenilor. Vae stultis !!!

 

Lasă un comentariu