Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Editorial Editoriale Nori negri se adună deasupra El Comandante Supremo

Nori negri se adună deasupra El Comandante Supremo

17 Octombrie 2017 - 

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit, în ședința de marți, 17 octombrie, că președintele Igor Dodon a încălcat Constituția atunci când a respins pentru a doua oară candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Curtea Constituțională a fost sesizată de către premierul Pavel Filip.

Într-o intervenție televizată după anunțarea deciziei Curții Constituționale, Igor Dodon a declarat, vădit deranjat, că el nu va semna niciodată decretul de numire a lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării, „las să semneze această numire președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, dar eu nu voi semna niciodată acest decret și nu îl voi recunoaște, în calitate de comandant suprem al Armatei Naționale, pe acest ministru, dacă va fi numit în funcție”. 

Mass-media a scris că Igor Dodon intenționa să-l instaleze în funcția de ministru al Apărării pe generalul Victor Gaiciuc (aflat în legătură de rudenie cu Dodon), care mai deținuse portofoliul de ministru al apărării.  

Toată lumea cu scaun la cap știe că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii și nu pot fi atacate. În general, acestea nu sunt discutate de către oficiali, ci doar executate. 

Ascultându-l pe Dodon, rămâi cu impresia că acesta ori nu cunoaște nici măcar superficial legile țării, ori și-a luat consilieri atât de proști sau atât de șmecheri, care vor să-l îngroape definitiv. 

Dacă Dodon va insista în prostia și încăpățânarea sa, el ar putea fi suspendat provizoriu din funcție de către Curtea Constituțională, interimatul urmând să fie exercitat de către spicher sau de premier. Oricum, precum se zvonea prin târg încă din vară, ne așteaptă vremuri fierbinți, care erau prognozate pentru toamnă… 

Ar putea urma procedura parlamentară de impeachment, referendumul de demitere a dodonului. Fiindcă bufonul care se consideră „unsul poporului”, un „mic putin” pe plaiul mioritic, nu se va dovedi a fi decât un fâs geopolitic din „mahalaua ferentari” din Sadova.

  

 

Lasă un comentariu