Evenimentul zilei

Dum01212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
21 Ian 2018
Publicat în Externe

Cel puțin patru barbați înarmați au lansat un atac terorist asupra Hotelului Intercontinental din Kabul. Atacul a început cu o explozie, relatează BBC.

20 Ian 2018
Publicat în Externe

Ca urmare a crizei nucleare din Coreea de Nord, China se pregăteşte, într-un mod alert, să îşi întărească graniţa cu regimul de la Phenian, existând temeri că SUA ar putea declanşa atacul.

19 Ian 2018
Publicat în Externe

Tensiunile dintre Kiev și Moscova intră într-o nouă fază a declarațiilor belicoase menite să suscite o atenție și mai mare asupra dezvoltărilor ce ar putea avea loc în regiune. Rada Supremă de la Kiev a adoptat, joi, o nouă lege controversată denumită „Legea reintegrării Donbasului” în care se stipulează că regiunile Doneţk și Luhansk aflate sub ocupaţie temporară "sunt recunoscute drept părți ale Ucrainei în care formațiuni armate ale Federației Ruse și administrația de ocupație rusească au stabilit şi exercită un control general".

19 Ian 2018
Publicat în Externe

Agenţia europeană pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex) se aşteaptă în acest an la o creştere a numărului de migranţi ilegali sosiţi pe mare în Spania, după ce în 2017 numărul acestora s-a dublat faţă de anul precedent, a anunţat vineri directorul Frontex, Fabrice Leggeri.

19 Ian 2018
Publicat în Externe

Parlamentul ucrainean a votat joi o lege care califică drept „ocupaţie temporară rusă” conflictul armat ce afectează de patru ani estul ţării, provocând indignarea separatiştilor ruşi şi proteste la Moscova, unde MAE rus a acuzat Kievul că se pregăteşte pentru „un nou război”, relatează AFP.

18 Ian 2018
Publicat în Externe

Poliţia rusă a întreprins joi seara percheziţii la sediile de campanie din Sankt Petersburg ale principalului opozant faţă de Kremlin, Aleksei Navalnîi, după ce în ultimele două zile a desfăşurat operaţiuni similare la vreo zece sedii de campanie ale lui Navalnîi pe teritoriul Rusiei.

18 Ian 2018
by  - 
Publicat în Externe

Rusia fentează cu regularitate sancțiunile Occidentului prin intermediari, cei mai deși fiind din Cipru.

18 Ian 2018
Publicat în Externe

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a contrazis miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care afirmase în aceeaşi zi că mutarea la Ierusalim a ambasadei americane în Israel se va produce în maximum un an.

18 Ian 2018
Publicat în Externe

Rusia oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând că există riscul unui conflict militar cu Phenianul.

17 Ian 2018
by  - 
Publicat în Externe

Un meteorit căzut în apropiere de Detroit, în statul american Michigan, le-a stârnit localnicilor tot felul de temeri.

17 Ian 2018
by  - 
Publicat în Externe

Fraudă bancară de 5,5 miliarde de dolari la o bancă ce aparține oligarhului Igor Kolomoiski, conform unei investigații a Kroll, comandată de Banca Centrală a Ucrainei, relatează Kiev Post.

17 Ian 2018
Publicat în Externe

Preşedintele american Donald Trump, întrebat marţi dacă doreşte ca în Statele Unite să vină mai mulţi imigranţi din Norvegia, a declarat că vrea ca Statele Unite să atragă imigranţi din ţări din întreaga lume, relatează Reuters.

17 Ian 2018
Publicat în Externe

Cele două principale formaţiuni pro-independenţă din Catalonia au anunţat că au ajuns la un acord pentru învestirea în funcţia de şef al guvernului regional a lui Carles Puigdemont, instalat în Belgia şi vizat de urmărirea penală în Spania, transmite AFP.

16 Ian 2018
Publicat în Externe

După schimbul de prizonieri, realizat înaintea Crăciunului pe stil vechi din 7 ianuarie 2018, Rusia caută se apropie de Ucraina în termeni impuși, indezirabili pentru Kiev. Concesia făcută atunci de Moscova de a intermedia schimbul de prizonieri în autoritățile de la Kiev și separatiștii din estul Ucrainei a determinat Rusia să încerce marea cu degetul și să se apropie de Ucraina cu oferte pe care este puțin probabil că autoritățile de la Kiev să le accepte.

Pagina 1 din 336