Evenimentul zilei

Sam09232017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
23 Sep 2017
Publicat în Externe

Ucraina s-a declarat ''decepţionată'' de anularea vizitei preşedintelui României, Klaus Iohannis, prevăzută pentru luna octombrie, anulare decisă în semn de protest faţă de o reformă care limitează cursurile în limbile minorităţilor naţionale în favoarea limbii ucrainene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

22 Sep 2017
Publicat în Externe

Comportamentul Coreei de Nord este "absolut inacceptabil" şi reprezintă o provocare la adresa securităţii regionale şi internaţionale, a declarat Yoshihide Suga, şeful Secretariatului Guvernului Japoniei, după ce Phenianul a anunţat că ar putea testa o bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că şi-a anulat vizita programată pentru luna octombrie în Ucraina. Decizia a fost luată în urma legii adoptate la Kiev care restricţionează dreptul românilor de la nord de graniţă de a învăţa în limba maternă.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Moscova Beijing-ul extind relațiile comerciale în ceea ce privește domeniul energetic, acolo unde Gazprom intenționează să poarte discuții pe așa-numita „rută vestică” a aprovizionării cu gaze în viitorul apropiat cu China, a declarat vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici în cadrul discuțiilor din comisiile interguvernamentale sino-ruse privind cooperarea în domeniul energiei și a combustibililor.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Venezuela s-a lovit de multe crize politice de-a lungul istoriei sale, însă indiferent de situaţie potenţialul economic al ţării nu a fost niciodată negat. Imediat după descoperirea petrolului la începutul secolului al XX-lea, naţiunea din America de Sud şi-a construit întreaga economie pe spatele aurului negru. Chiar şi astăzi Venezuela conduce în topul rezervelor de petrol, cu 300 de miliarde de barili.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice în aproape toată ţara, în timp ce cinci judeţe se află, joi dimineaţa, sub cod portocaliu. Doar judeţele Tulcea şi Constanţa nu sunt afectate de instabilitatea atmosferică.

21 Sep 2017
Publicat în Externe

Administraţia din Iran pregăteşte "reacţii dureroase" pentru Statele Unite ale Americii după discursul rostit de preşedintele Donald Trump la reuniunea Adunării Generale ONU, avertizează Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei iraniene.

20 Sep 2017
Publicat în Externe

La Moscova a fost deschis cel mai mare parc din oraș. Un proiect pentru care autoritățile nu au făcut rabat la bani. Parcul este inovativ și are multe suprize pentru vizitatori. 

20 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Deși Rusia nu se află tocmai în cea mai fericită perioada a sa din punct de vedere economic, în mare parte din cauza sancțiunilor impuse de Occident pentru anexarea Crimeei, liderul rus Vladimir Putin este pus pe cheltuieli de lux.

20 Sep 2017
Publicat în Externe

Autoritățile din Austria au anunțat miercuri că dispun de o serie de dovezi conform cărora nouă străini care lucrau la o exploatare petrolieră din Libia, răpiți în 2015 de militanți islamiști, au fost uciși în acel an, dar informațiile mai trebuie verificate, transmite Reuters, conform Agerpres.

20 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Este din nou alertă la Londra, după ce a fost găsit un pachet suspect. Șase străzi sunt închise, iar oamenii legii fac cercetări la fața locului, ajutați fiind de câini de adulmecare.

20 Sep 2017
Publicat în Externe

Premierul britanic Theresa May va propune să vireze cel puţin 20 de miliarde de euro către UE, pentru achitarea notei de plată pentru Brexit, au declarat surse apropiate dosarului pentru Financial Times, relatează AFP.

20 Sep 2017
by  - 
Publicat în Externe

Un cutremur puternic a fost resimțit marți în jurul amiezii în Mexic, transmit agențiile internaționale de presă. Bilanțul provizoriu al catastrofei naturale este de 119 morți.

19 Sep 2017
Publicat în Externe

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a pledat marți pentru o „lume fără arme nucleare”, avertizând asupra riscului unui război cu Coreea de Nord, relatează AFP și Reuters.

Pagina 1 din 323