Evenimentul zilei

Vi11152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
15 Noi 2019
by  - 
Publicat în Externe

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins joi, la Washington, temerile referitoare la viitorul şi unitatea Alianţei Nord-Atlantice, exprimate în urmă cu o săptămână de către preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

14 Noi 2019
Publicat în Externe

Marea Britanie ameninţă cu expulzarea cetăţenilor din ţări ale Uniunii Europene în cazul în care aceştia nu reuşesc să aplice la timp pentru un nou statut de imigrant.

14 Noi 2019
Publicat în Externe

Guvernul britanic i-a scris preşedintei viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o anunţa că nu va desemna un membru britanic pentru echipa sa înainte de alegerile din 12 decembrie din Regatul Unit, informează joi AFP.

12 Noi 2019
Publicat în Externe

Forţele de ordine de pe partea franceză a punctului de trecere a frontierei de la La Jonquera i-au împins pe protestatari către partea spaniolă şi au eliberat autostrada AP-7 de blocurile de beton care o blocau.

09 Noi 2019
by  - 
Publicat în Externe

Cancelarul german Angela Merkel a lansat sâmbătă, cu ocazia marcării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, un apel la apărarea valorilor fundamentale, precum democraţia şi libertatea, în contextul provocărilor în creştere pentru Europa, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

09 Noi 2019
by  - 
Publicat în Externe

Un cecen care primise cetăţenia franceză în 2008 a fost condamnat sâmbătă de o instanţă din Paris. El a primit o sentință de 10 ani de închisoare, conform solicitării procurorilor care au susţinut că acuzatul fusese “emir” al unui grup jihadist din Siria, în 2013 şi 2014, transmite AFP, preluat de stirile PRO TV Romania.

09 Noi 2019
by  - 
Publicat în Externe

O serie de documente obținute de NBC News arată cum compania a folosit datele personale ale utilizatorilor serviciilor sale pentru a ajuta acele companii cu care încheiase parteneriate, dar și pentru a le da bătăi de cap acelora pe care le considera rivale.

08 Noi 2019
Publicat în Externe

Preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se declară încrezător că preşedintele american Donald Trump nu va impune în următoarele zile noi tarife vamale asupra importurilor de automobile europene, relatează AFP.

08 Noi 2019
Publicat în Externe

Turcia va deschide porţile pentru refugiaţii sirieni care doresc să ajungă în Europa dacă Uniunea Europeană nu îi oferă suficient sprijin financiar, a declarat la Budapesta preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, insistând că Turcia nu poate duce singură povara întreţinerii acestor migranţi.

07 Noi 2019
by  - 
Publicat în Externe

Şeful Comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, democratul Adam Schiff, a anunţat că primele audieri publice ale comisiei în cadrul anchetei privind destituirea preşedintelui Donald Trump vor începe săptămâna viitoare, relatează dpa şi Xinhua, citate de Agerpres.

06 Noi 2019
Publicat în Externe

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a trimis premierului britanic Boris Johnson o scrisoare în care îi solicită să prezinte un candidat la postul de comisar european, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a viitorului executiv comunitar, transmite AFP.

06 Noi 2019
Publicat în Externe

Forţele de securitate irakiene au deschis focul miercuri pentru a-i dispersa pe protestatarii adunaţi pe un pod din centrul Bagdadului, trăgând în aer cu gloanţe reale, fără a provoca victime, transmite Reuters.

04 Noi 2019
Publicat în Externe

Poliţia elenă a descoperit luni 41 de migranţi ascunşi într-un camion frigorific pe o autostradă din nordul Greciei, au declarat oficialităţi ale poliţiei, citate de Reuters.

04 Noi 2019
Publicat în Externe

Statele membre ale Uniunii Europene, atât cele din interiorul zonei euro cât şi cele din afara zonei unice, ar trebui să recunoască faptul că moneda euro a fost o "greşeală strategică", susţine Guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei (NBH), Gyorgy Matolcsy într-un editorial publicat în cotidianul Financial Times, preluat de Reuters.

Pagina 1 din 401