Evenimentul zilei

Sam03172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
16 Mar 2018
Publicat în Externe

Alianța Nord-Atlantică are în vedere elaborarea unei definții clare de război cibernetic pentru a putea răspunde militar la un eventual atac împotriva infrastructurilor, potrivit delcarațiilor generalului Curtis Scaparrotti, comandantul forţelor aliate în Europa,  notează Agerpres.

16 Mar 2018
Publicat în Externe

Cel puţin 20 de civili, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi vineri în bombardamente ale forţelor turceşti împotriva oraşului sirian Afrin (nord), relatează agenţia DPA.

16 Mar 2018
Publicat în Externe

Kremlinul a declarat vineri că acuzaţiile Londrei potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar fi implicat în atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie sunt şocante şi de neiertat, a informat agenţia de presă TASS, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

16 Mar 2018
by  - 
Publicat în Externe

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat joi că în urma inundaţiilor au fost afectate 38 de localităţi din 14 judeţe.

16 Mar 2018
Publicat în Externe

Propaganda rusă poate fi combătută prin crearea de către UE a unei rețele care să lupte cu acest flgel la nivel european, a declarat profesorul Ievgen Bistrițchi de la Institutul de Filosofie din cadrul Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, în cadrul forumului internațional „Eastern Parstnership Leader for Change”, ce se desfășoara în aceste zile la Kiev.

15 Mar 2018
Publicat în Externe

Vizita planificată la Washington a ministrului de externe turc Mevlut Cavusoglu pe 19 martie a fost amânată, a anunţat purtătorul său de cuvânt joi, după decizia Statelor Unite de a-l înlocui pe secretarul de stat Rex Tillerson, informează Reuters.

15 Mar 2018
by  - 
Publicat în Externe

Ruşii sunt chemaţi la urne duminică, 18 martie, pentru alegerea preşedintelui ţării, funcţie la care aspiră pentru un nou mandat Vladimir Putin, precum şi alţi şapte candidaţi. Aleksei Navalnîi, principalul opozant al actualului şef al statului, a fost declarat neeligibil.

15 Mar 2018
Publicat în Externe

Prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat miercuri boicotarea Cupei Mondiale de fotbal din Rusia de membrii guvernului său şi de familia regală britanică.

15 Mar 2018
Publicat în Externe

Comisia Europeană (CE) propune ca toți angajații, inclusiv cei sezonieri, să achite contribuții pentru cel puțin șase servicii: pensie, sănătate, șomaj, accidente de muncă, invaliditate și maternitate. O autoritate Europeană a Muncii ar urma să monitorizeze sistemele de protecție socială din toate țările Uniunii.

15 Mar 2018
Publicat în Externe

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a anunţat miercuri că este gata să demisioneze, după scandalul produs de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak.

14 Mar 2018
Publicat în Externe

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a anunţat miercuri că este gata să demisioneze, informează AFP.

14 Mar 2018
Publicat în Externe

Premierul britanic Theresa May a anunțat, într-un discurs ținut în parlament, că va expulza 23 de diplomați ruși. May a adăugat că este cel mai masiv val de expulzări din ultimii peste 30 de ani. May declarase luni, în față Parlamentului britanic, că „foarte probabil” Rusia este responsabilă pentru otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal și a cerut Moscovei explicații până la sfârșitul zilei de marți.

14 Mar 2018
by  - 
Publicat în Externe

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, considerând că Moscova este 'vinovată' de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), transmite AFP. 

14 Mar 2018
by  - 
Publicat în Externe

Gripa a făcut 100 de victime! Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat, miercuri, că încă o persoană a fost doborâtă de gripă. Este vorba de o femeie de 78 de ani din judetul Alba, care avea şi alte probleme de sănătate şi nu era vaccinată antigripal.

Pagina 1 din 342