Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
12 Iun 2020
by  - 
Publicat în Externe


"Ţarul" a anunțat organizarea, pe 1 iulie, a unui referendum pentru adoptarea reformelor constituționale care îi vor acorda dreptul la încă două mandate de preşedinte.


Autoritățile din Moscova intenționează să atragă alegătorii la votul de luna viitoare cu privire la reformele constituționale care ar permite președintelui Vladimir Putin să conducă Rusia până în 2036, cu premii în valoare de aproape 144 milioane dolari relatează www.evz.ro

Modificările constituționale, pe lângă adăugarea de garanții sociale la legea de bază a Rusiei, resetează cele patru mandate anterioare ale lui Putin în funcția de președinte, permițându-i acestuia încă două mandate de șase ani din 2024-2036. Sondajele arată că majoritatea rușilor intenționează să voteze în favoarea amendamentelor.
Primăria Moscovei va începe să își desfășoare programul „Milioane de premii”

Directorul adjunct al Primăriei, Alexei Nemeryuk, a caracterizat programul de 10 miliarde de ruble (144 de milioane de dolari) ca o propunere venită din partea comunității de afaceri de a „stimula cererea consumatorilor” după ce multe întreprinderi au fost afectate de blocare din cauza coronavirusului.

„Cei care votează online sau merg la urne vor primi un cod digital unic, iar punctele vor fi eliminate”, a declarat Nemeryuk la o conferinţă de presă organizată de agenția de știri TASS administrată de stat.

 

Planul care îi deschide drumul lui Putin pentru alte două mandate, lansat din ianuarie

Vladimir Putin a lansat o reformă constituțională în ianuarie, care, datorită unui amendament-surpriză adăugat în ultimul moment în martie, îi va acorda, în mod special, dreptul de a exercita funcția de președinte timp de încă două mandate după încheierea actualului, din 2024. Teoretic, Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani și aflat la putere din 2000, ar putea rămâne la Kremlin până în 2036.

Mai mult, rușilor li s-a oferit o serie de opțiuni pentru a vota amendamentele constituționale între 25 iunie și 1 iulie sau online la Moscova și regiunea Nizhny Novgorod. Locuitorii unor zone îndepărtate și-au dat deja buletinele de vot mai devreme. Peste 3.000 de magazine din oraș, inclusiv principalii retaileri și restaurante, vor participa la program, care se desfășoară până la 31 decembrie.
Boicotul nu pare să afecteze planul Kremlinului

Între timp, aproximativ 350 de oficiali din toată țara au refuzat să administreze votul, invocând riscul de a răspândi coronavirusul. Boicotul nu pare să afecteze votul, având în vedere că cel puțin un milion de oficiali electorali vor ajuta la organizarea acestuia.

De asemenea, criticii au acuzat autoritățile că au făcut campanii pentru modificări, în timp ce au interzis campaniile împotriva votului, pe care oficialii electorali le-au respins. De asemenea, oficialii au respins rapoartele conform cărora lucrătorii de la stat sunt obligați să se înregistreze pentru a vota online, notează www.themoscowtimes.com

25 Apr 2020
by  - 
Publicat în Externe

Înaltă de 95 de metri, catedrala forțelor armate, simbol al legăturii strânse între apărare și biserica rusă, își va deschide porțile la 9 mai.

20 Apr 2020
by  - 
Publicat în Externe

Armata rusă va plasa în carantină toate persoanele implicate în repetițiile pentru defilarea de Ziua Victoriei în Rusia.

19 Mar 2020
Publicat în Externe

Autorităţile de la Moscova au anunţat joi primul deces din Rusia cauzat de epidemia COVID-19, premierul rus afirmând că nu există motive de ”panică”, transmit AFP şi Reuters.

15 Mar 2020
by  - 
Publicat în Externe

Pentru a ridica moralul oamenilor, televiziunea din Italia a luat decizia de a transmite, sâmbătă, finala Cupei Mondiale 2006, câștigată de Squadra Azzurra.

03 Mar 2020
Publicat în Externe

Fiinţe umane sunt utilizate pentru a face presiuni asupra Europei”, a declarat Kurz într-o conferinţă de presă consacrată situaţiei din Siria şi celei de la frontiera turco-greacă, unde sunt comasaţi mii de migranţi sirieni care încearcă să ajungă în Europa.

01 Mar 2020
by  - 
Publicat în Externe

Turcia susţine că a lăsat peste 75.000 de migranţi să treacă frontiera spre Uniunea Europeană, relatează DPA, potrivit Agerpres

29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Statele Unite și talibanii au ajuns la un acord care, dacă va fi respectat, va aduce pacea în Afganistan și va pune capăt conflictului care a durat mai mult de 18 ani în regiune, relatează BBC, potrivit Agerpres

29 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

China a raportat sâmbătă 427 de noi cazuri de coronavirus, în condiţiile în care răspândirea infecţiei pare să se stabilizeze la un nivel scăzut în ţară, relatează dpa, citată de Agerpres

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Marea Britanie a prezentat joi un mandat dur de negociere pentru discuţiile cu Uniunea Europeană, evidenţiindu-şi dorinţa unei viitoare independenţe economice şi politice care ar putea să o plaseze pe direcţia unei coliziuni cu Bruxellesul, comentează agenţia de presă Reuters, citată de Agerpres.

27 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Danemarca şi Estonia au raportat, joi, primele cazuri de infecție cu coronavirus, relatează CNN, citat de DIGI24.

26 Feb 2020
Publicat în Externe

Grecia a confirmat primul său caz de coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, informează agerpres.ro.

26 Feb 2020
Publicat în Externe

Polonia trebuie să-şi continue reformele din sistemul judiciar pentru ca acesta să-şi recâştige încrederea publică, afirmă Jaroslaw Kaczynski, puternicul lider al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) aflat la guvernare, potrivit DPA.

25 Feb 2020
by  - 
Publicat în Externe

Administraţia Trump a cerut Congresului fonduri de 2,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii rapide a coronavirusului, din această sumă peste 1 miliard de dolari fiind destinat vaccinurilor, a comunicat Casa Albă, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Pagina 1 din 409