Evenimentul zilei

Vi09212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe
Evenimentul zilei - Externe
20 Sep 2018
Publicat în Externe

Grupul german Volkswagen va înceta practic orice activitate în Iran, în conformitate cu cererea SUA, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri ambasadorul Statelor Unite la Berlin, Richard Grenell, citat de Bloomberg, relatează AFP.

17 Sep 2018
by  - 
Publicat în Externe

Poliţia britanică a anunţat în noaptea de duminică spre luni că nimic nu sugerează că agentul neurotoxic Noviciok ar fi substanţa ce a dus la îmbolnăvirea un pic mai devreme a două persoane la Salisbury, oraş în care fostul spion Serghei Skripal a fost otrăvit, transmite AFP.

15 Sep 2018
by  - 
Publicat în Externe

Cinci oameni au fost ucişi până acum de uraganul Florence, care a atins vineri ţărmul american. Localităţi întregi au fost inundate şi sunt acum peste 100 de oameni blocaţi de ape în case. 

15 Sep 2018
by  - 
Publicat în Externe

Doi spioni ruşi au fost reţinuţi în Olanda şi expulzaţi în primăvara acestui an, dezvăluie în ediţia sa de vineri ziarul elveţian Tages Anzeiger, citând surse neidentificate, potrivit AgerpresCei doi agenți au încercat să spioneze un laborator elveţian căruia i-a fost încredinţată analiza agentului neurotoxic Noviciok, despre care Londra a spus că a fost utilizat în otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (sud-vestul Angliei). 

 

14 Sep 2018
Publicat în Externe

Coreea de Sud a inaugurat vineri primul său submarin de atac capabil să lanseze rachete de croazieră şi rachete balistice, în pofida dezgheţului în curs de desfăşurare cu Coreea de Nord, ţară care depune eforturi să se doteze cu arme nucleare, potrivit Yonhap şi Belga.

14 Sep 2018
Publicat în Externe

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri că guvernul său va decide luni asupra măsurilor juridice de contestare a raportului adoptat de Parlamentul European împotriva Budapestei din cauza încălcării standardelor democratice, relatează Reuters şi MTI.

14 Sep 2018
Publicat în Externe

Cele două Corei au deschis vineri un birou de legătură în localitatea nord-coreeană Kaesong, nou semn de apropiere înainte de vizita la Phenian a preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, programată pentru săptămâna viitoare, transmite AFP.

13 Sep 2018
by  - 
Publicat în Externe

Cinci ţări din Balcani şi Europa de Est au aderat joi, la Viena, la tratatul Uniunii Europene care permite forţelor de poliţie să facă schimb de informaţii privind ADN-ul, amprentele şi vehiculele, relatează dpa, citată de Agerpres.

13 Sep 2018
by  - 
Publicat în Externe

Curtea Supremă federală din Brazilia a respins miercuri posibilitatea şcolarizării unui copil la domiciliul său, potrivit Agencia Brasil, preluată de AFP.

12 Sep 2018
Publicat în Externe

Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care se demarează împotriva Ungariei procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei. La finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot în Consiliul UE.

12 Sep 2018
Publicat în Externe

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că migraţia este cea mai mare provocare pentru viitorul Uniunii Europene, transmite dpa.

12 Sep 2018
Publicat în Externe

Un grup de aproximativ 50 de parlamentari ai Partidului Conservator condus de premierul Theresa May, care se opun propunerilor sale pentru un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană, s-au întâlnit pentru a discuta cum şi când ar putea să forţeze plecarea ei din funcţie, a relatat miercuri BBC, potrivit Reuters.

12 Sep 2018
Publicat în Externe

"În majoritatea cazurilor, Statele Unite nu sunt foarte dispuse să înceapă negocieri", a declarat Lavrov, într-un discurs rostit în faţa unor tineri diplomaţi, în marja unui forum economic la Vladivostok (Extremul Orient).

10 Sep 2018
Publicat în Externe

CIA va lansa atacuri cu drone împotriva insurgenţilor islamişti ai Al-Qaida şi grupării Statul Islamic din Libia de la o nouă bază din nord-estul Nigerului, scrie luni New York Times, relatează AFP.

Pagina 1 din 369