Evenimentul zilei

Lun07062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Basarabia e România în Parlamentul de la București // GALERIE FOTO

Basarabia e România în Parlamentul de la București // GALERIE FOTO

25 Martie 2015 - 

Peste 100 de senatori și deputați din Parlamentul de la București și-au lăsat miercuri costumul acasă pentru a purta tricouri cu mesajul ,,Basarabia e România – 27 martie 1918”.

Plenul celor două Camere ale Legislativului s-a umplut de tricouri bleumarin pe care scria cu galben binecunoscutul mesaj, vizibil în ultimii ani în toate mediile, de la graffiti la manifestări stradale și dezbateri academice - ,,Basarabia e România – 27 martie 1918”.

Parlamentarii au recurs la acest gest pentru a marca împlinirea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, când Sfatul Țării, organ al Republicii Democratice Moldovenești, decidea cu majoritate de voturi: ,,În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România”.

Sărbătoarea unirii Basarabiei cu României va fi marcată și stradal. Vineri, 27 martie, ora 18:00, în Piața Universității din București, la statui, va fi reconstituită din sute de oameni o imensă hartă a României reunite cu Basarabia.

Lasă un comentariu