Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Inundații în Bulgaria: 12 oameni, printre care și doi copii, au murit. Un hotel din Albena, în pericol de prăbușire

Inundații în Bulgaria: 12 oameni, printre care și doi copii, au murit. Un hotel din Albena, în pericol de prăbușire

21 Iunie 2014 - 

12 oameni, printre care şi doi copii, au murit înecaţi, în Bulgaria, în urma inundaţiilor care au lovit nord-estul ţării. Puhoaiele au inundat mai ales staţiunile de pe coasta bulgară a Mării Negre. Staţiunea Albena, unde sunt şi turişti români, este blocată de ape, iar un hotel de aici este în pericol de prăbuşire. Guvernul bulgar a decretat zi de doliu naţional pentru data de 23 iunie. Probleme sunt şi în Turcia, unde o tornadă puternică a măturat Istanbulul.

În stațiunea Albena situația este îngrijorătoare. În sudul stațiunii o bucată din plajă s-a surpat, iar malul depășește un metru înălțime, scrie Digi24.

Strada care face legătura între hotelurile din sudul stațiunii Albena și plajă s-a surpat. Doar pe această stradă pot trece mașinile, aceste este și motivul pentru care mulți dintre turiști, inclusiv români, sunt blocați. Așadar, ei pot cirula doar pe jos. În unele locuri apa depășește jumătate de metru.

Au fost momente de groază pentru locuitorii oraşului Varna. Oamenii au privit uluiţi cum apa le inundă casele şi ia pe sus maşini şi copaci. Totul, după ce în zonă plouă neîncetat de aproape trei săptămâni.

Un cartier a fost complet acoperit de şuvoaie, iar mulţi oameni s-au adăpostit pe acoperişurile caselor pentru a nu fi luaţi de ape.

Şi staţiunea Albena de pe coasta bulgară a Mării Negre a fost izolată de apele care au inundat şase hoteluri. Străzile de acces au devenit impracticabile, iar 600 de oameni, printre care şi turişti din România, au rămas sinistraţi.

Şuvoaiele au provocat distrugeri însemnate şi în centrul Bulgariei. Apele au inundat zeci de locuinţe, iar mulţi localnici şi-au găsit salvarea pe acoperişurile caselor, de unde au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor.

„Apa care a fost aici îmi ajungea la nivelul taliei. Mi-am salvat animalele unul câte unul, dar iepurii şi găinile au murit. Am salvat, în schimb, capra şi un ied. În beci sunt aproximativ 25 de tone de apă”, a spus un localnic.

Vremea capricioasă face ravagii şi în Turcia. Localnicii din Istanbul au fost surprinși de o tornadă puternică, un fenomen rar pentru această zonă.

Tornada a lovit mai multe cartiere ale metropolei cu 14 milioane de locuitori. Vârtejurile apar frecvent în Turcia, dar de obicei, acest lucru se întâmplă în regiunile de litoral din sudul ţării. 

 

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu