Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe UPDATE: ALTE DETALII DESPRE TRAGEDIA AVIATICĂ. Unde se îndreptau pasagerii?

UPDATE: ALTE DETALII DESPRE TRAGEDIA AVIATICĂ. Unde se îndreptau pasagerii?

18 Iulie 2014 - 

UPDATE 19. O parte din pasagerii aflați la bordul avionului companiei Malaysia Airlines se îndreptau spre Conferința mondială asupra SIDA care se deschide în acest weekend la Melbourne (Australia), a făcut cunoscut vineri directorul UNAIDS, citat de AFP.

 

„Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre familiile celor care au dispărut tragic la bordul zborului MH17. Mulți pasageri veneau la Conferința AIDSD2014 care va avea loc aici, la Melbourne", a scris pe contul său de Twitter, Michel Sidibe, directorul UNAIDS, programul Națiunilor Unite privind HIV/SIDA.

UPDATE 18. Olanda cere acces liber pentru echipele de intervenție la locul prăbușirii avionului în estul Ucrainei . Echipele de intervenție trebuie să aibă „acces liber și sigur” la locul unde avionul Malaysia Airlines, la bordul căruia se aflau cel puțin 154 de cetățeni olandezi, s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, a declarat ministrul olandez de externe, Frans Timmermans, transmite Reuters.
„Este o zi neagră pentru Olanda”, a spus șeful diplomației olandeze, adăugând că este nevoie de o investigație independentă pentru a se stabili circumstanțele prăbușirii avionului. Autoritățile ucrainene i-au acuzat pe rebeli că obstrucționează accesul la locul prăbușirii.

UPDATE 17. Cinci belgieni și-au pierdut viața în urma prăbușirii joi în estul Ucrainei a avionului companiei Malaysia Airlines, a anunțat Ministerul belgian de Externe, în timp ce o listă dată publicității de compania aeriană anunțase patru victime cu cetățenie belgiană, transmite AFP. Ministrul de externe Didier Reynders a informat "cu regret că, în urma prăbușirii avionului companiei Malaysia Airlines, deplângem moartea a cinci belgieni", a indicat un comunicat dat publicității în cursul nopții de joi spre vineri. „O persoană de naționalitate malaeziană rezidentă în Belgia se află, de asemenea, printre victim”, a adăugat ministerul.
UPDATE 16. Malaysia Airlines anunță că patru belgieni se află printre cele 298 de persoane la bordul avionului, alături de 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 3 filipinezi și 1 canadian.
La restul pasagerilor nu a fost determinate, pentru moment, naționalitatea iar președintele francez, François Hollande, a afirmat că "mai mulți francezi s-ar fi putut afla", în avion.

UPDATE 15. Apar şi primele mărturii ale oamenilor care au văzut cum s-a prăbuşit avionul Boeing 777, în apropiere de granița Ucrainei cu Rusia. „Eram în casă şi am auzit zgomot, explozii, au fost două explozii. Am fugit din casă şi am văzut fum negru”, povestește un bărbat.
„A fost o explozie, nu pot să spun dacă a fost avionul sau nu, dar a fost o explozie. Nu am văzut altceva. Cădea direct către grădina mea şi a schimbat apoi direcţia şi a căzut în partea aceea”, spune un altul.

„Am auzit tiruri de armă, am auzit împuşcături şi apoi o mare explozie. M-am speriat pentru că s-a simţit foarte aproape. M-am uitat pe geamul maşinii şi am văzut avionul venind dintre nori şi dezintegrându-se în bucăţi, care zburau în toate direcţiile. Am alergat aici şi am văzut incendiul”.

UPDATE 14. Președintele Traian Băsescu s-a declarat „consternat” de tragedia din Ucraina, unde 295 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui avion malaezian, și cere implicarea unor experți ai Uniunii Europene în anchetă. „Președintele României, domnul Traian Băsescu, este consternat de tragicul eveniment petrecut joi, 17 iulie a.c., în spațiul aerian al Ucrainei în care a fost implicată o aeronavă Malaysia Airlines cu 295 de persoane la bord. Domnul președinte Traian Băsescu cere clarificarea imediată a condițiilor în care s-a petrecut tragicul accident și solicită ca experți ai Uniunii Europene să participe la anchetă alături de autoritățile ucrainene”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

UPDATE 13. Vicepreședintele american Joe Biden a declarat că SUA va trimite o echipă de specialiști în Ucraina, să ajute autoritățile în derularea investigației. „Avionul a fost doborât, nu a fost lovit din greșeală”, a mai precizat Biden.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu