Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe BRUXELLES. Școlile și metroul s-au redeschis parțial, după patru zile. Sunt căutați 10 suspecți

BRUXELLES. Școlile și metroul s-au redeschis parțial, după patru zile. Sunt căutați 10 suspecți

25 Noiembrie 2015 - 

Școlile și mai multe stații de metrou din Bruxelles au fost redeschise, azi, după ce au fost închise timp de patru zile, din cauza măsurilor de securitate luate după atacurile din Paris, scrie BBC News.

Capitala belgiană rămâne în alertă maximă, cu sute de polițiști și soldați înarmați patrulând pe străzi.

Autoritățile se tem de un atac în stilul celui de la Paris, mai ales că cel puțin unul dintre atacatorii locuia în Bruxelles. Franța a anunțat că numărul victimelor este de 130 și cel puțin unul dintre atacatori este liber.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic. Cinci oameni au fost inculpați pentru terorism, în legătură cu atacurile din Franța.

Viața parțial reluată la Bruxelles

Școlile s-au redeschis azi la Bruxelles, iar transportul public a început să funcționeze de la ora 6.00 dimineața, deși unele dintre liniile de metrou au rămas închise.

Cu toate acestea, este de aștepta t ca orașul să rămână încă o săptămână în stare de alertă maximă.

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a spus că autoritățile caută circa 10 suspecți, care ar putea fi implicați în planificarea unor atacuri, posibil în centre comerciale.
În același timp, au apărut informați că Abdelhamid Abaaoud, ucis în timpul raidurilor poliție în suburbia pariziană Saint Denis, se afla lângă teatrul Bataclan în timpul asediului de atunci. Oficialii francezi au declarat că datele de pe telefoanele mobile arată că el s-a întors la cafenele și restaurantele ținte ale atacurilor.

Există dovezi că Abaaoud plănuia atacuri în districtul de afaceri La Defense.

Ieri a fost emis un mandat de arestare în Belagia pe numele lui Mohamed Abrini pentru implicare în atacuri.

Procurorii spun că cu două zile înainte de atentate, bărbatul a fost văzut conducând o mașină alături de suspectul Salah Abdeslam la o benzinărie de pe autostradă către Paris. Abrini este descris ca fiind „periculos și probabil înarmat”. Abdeslam este acum căutat cu mandat internațional.

Mașina Renault Clio, pe care Abrini o conducea, a fost ulterior folosită în atacuri, au explicat procurorii, iar poliția a avertizat că acest suspect nu trebuie abordat de către public.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu