Evenimentul zilei

Vi12062019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Coca Cola îşi retrage spoturile publicitare de la patru televiziuni apropiate Kremlinului

Coca Cola îşi retrage spoturile publicitare de la patru televiziuni apropiate Kremlinului

06 August 2014 - 

Compania Coca Cola şi-a retras spoturile publicitare de la patru posturi de televiziune ruse apropiate Kremlinului. Vizată de decizia companiei este şi o bancă ce a primit sancţiuni de la Occcident, informează publicaţia Vedomosti.


Trei dintre posturile vizate, REN-TV, Piatîi Kanal şi Domaşnîi fac parte dintr-un holding controlat de banca rusă Rossia, care a primit sancţiuni occidentale după anexarea Crimeei de către Rusia. Cea de-a patra televiziune, Zvezda, difuzează emisiuni patriotice şi aparţine Ministerului rus al Apărării, scrie mediafax.ro.
Rossia este considerată banca personală a celor mai importanţi oficiali de la Kremlin, motiv pentru care companiile americane nu mai au voie să încheie contracte cu aceasta. Cu toate acestea, Coca Cola susţine că decizia de retragere a spoturilor publicitare are raţionamente economice, nu politice.
„Am decis să ne concentrăm asupra celor mai importante posturi de televiziune la nivel federal şi asupra celor mai vizionate de publicul nostru ţintă", a motivat decizia Anna Kozlovskaia, purtătoarea de cuvânt a companiei americane în Rusia.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu