Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Serbia și Bosnia LOVITE DE INUNDAȚII. O persoană a murit, iar alta a dispărut

Serbia și Bosnia LOVITE DE INUNDAȚII. O persoană a murit, iar alta a dispărut Recomandat

06 August 2014 - 
Agerpres Agerpres

O persoană a murit în Serbia și o alta a fost dată dispărută în Bosnia, astăzi, în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale, la trei luni după precipitațiile care au făcut peste 80 de morți în aceste două țări, relatează AFP.

Un bărbat în vârstă de 65 ani s-a înecat în orașul Banja Koviljaca, în vestul Serbiei, în subsolul casei sale care a fost rapid înghițit de ape, a informat agenția de știri Beta citând poliția locală. Mai multe drumuri locale au fost afectate în apropierea acestui oraș, la fel și zeci de case și un spital. În localitatea vecină Loznica, o sută de case au fost inundate.

 

În Bosnia vecină, sute de case au fost inundate în mai multe regiuni, în special în Banja Luka (nord-vest), la Tuzla și Bijeljina (nord-est) și la Zepce (nord). Un bărbat în vârstă de 29 ani a fost dat dispărut în Banja Luka, potrivit poliției. Majoritatea acestor zone au fost deja grav afectate în luna mai în timpul celor mai grave inundații care au lovit Balcanii în peste un secol. Situația este extrem de dificilă în regiunea Tuzla unde în unele zone au căzut 120 de litri de precipitații pe metru pătrat în cursul ultimelor 14 ore, potrivit serviciilor de protecție civilă. Locuitorii din circa 200 de case au fost evacuați în localitatea vecină Gracanica.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu