Evenimentul zilei

Dum01192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe General american omorât în Afganistan

General american omorât în Afganistan

07 August 2014 - 

Moartea unui general american, ucis marți de un soldat afgan, evidențiază instabilitatea de pe frontul din Afganistan, cu doar câteva luni înainte de începutul retragerii trupelor străine. 

Harold J. Greene, general-maior în armata americană, este ofițerul cu cel mai înalt grad ucis pe un front de luptă de la Războiul din Vietnam încoace. El era adjunctul șefului diviziei de achiziții de armament de la cartierul general al trupelor americane din Afganistan, fiind ucis tocmai în incinta celei mai mari universități de apărare din țară. Moartea sa face acum obiectul unei ample anchete, derulată în comun de forțele afgane și cele americane.

Greene, aflat la prima sa misiune în Afganistan, a fost împușcat mortal de un soldat afgan aflat într-un post de observație. Un alt general, din cadrul contingentului german din Afganistan, a fost rănit, alături de alți 13 militari din trupele străine. Peste 3.545 de soldați din trupele NATO au fost uciși de la debutul operațiunii pe frontul afgan, în 2001. Circa 44.000 de militari străini sunt mobilizați în Afganistan de unde vor începe retragerea la sfârșitul acestui an. SUA vor să mențină 10.000 de soldați, în condițiile în care insurgența talibană este din ce în ce mai activă, riscând să șteargă toate progresele făcute de afgani în ultimii 13 ani.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu