Evenimentul zilei

Sam03282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Zi de doliu naţional în Australia, în memoria victimelor zborului MH17

Zi de doliu naţional în Australia, în memoria victimelor zborului MH17

07 August 2014 - 

Joi este zi de doliu naţioal în Australia, în memoria australienilor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei, în luna iulie, informează Agerpres. Drapelele au fost coborâte în bernă.


De asemenea, în Melbourne, în Catedrala St Patrick, a avut loc o ceremonie religioasă de coomemorare. Melbourne este capitala statului Victoria, de unde proveneau 16 dintre victime. În acelaşi oraş a fost găzduită şi conferinţa internaţională despre SIDA, unde se îndreptau şase din pasagerii aeronavei prăbuşite.
La ceremonie, alături de victimele tragediei a fost şi premierul australian, Tony Abbott.
Zborul MH17 s-a prăbuşit la graniţa cu Rusia la 17 iulie, fiind doborât de rebelii pro-ruşi cu rachetă aer-sol. Toţi cei 298 de pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa, cei mai mult dintre ei fiind olandezi (193). De asemenea, 38 de australieni au decedat în urma catastrofei aviatice.
În prezent, experţii australieni participă alături de colegi de-ai lor olandezi şi malaezieni la operaţiunea de recuperare a cadavrelor şi a obiectelor care au aparţinut victimelor de la locul catastrofei. Operaţiunea este dificila deoarece locul unde s-a prăbuşit aeronava este o zonă de conflict între rebelii pro-ruşi şi forţele armate ucrainiene.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu