Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Insulele Hawaii se pregătesc de posibila venire a două uragane

Insulele Hawaii se pregătesc de posibila venire a două uragane

07 August 2014 - 

Arhipelagul Hawaii (SUA) se pregăteşte de posibila venire a două uragane, Iselle şi Julio, care ar putea atinge ţărmurile sale în cursul zilei de joi şi, respectiv, duminică. Insulele nu s-au mai confruntat de peste două decenii cu un asemenea fenomen meteorologic, informează joi EFE.


Potrivit Centrului Naţional de Meteorologie, Iselle se îndreaptă spre Hawaii cu aproximativ 145 de kilometri pe oră, dinspre vest şi, deşi există indicii privind o posibilă scădere în intensitate, nu este exclusă posibilitatea de a afecta arhipelagul. Iselle a început luni ca un uragan de categoria 4 luni, cu vânturi maxime de 225 kilometri pe oră, dar a fost degradat la categoria 1 în cursul zilei de miercuri.
În schimb, Julio, care la început a fost considerat o furtună tropicală, a devenit uragan după ce vânturile sale au depăşit 120 de kilometri pe oră. Acest front atmosferic vine dinspre nord, iar meteorologii preconizează posibilitatea să ajungă sub formă de furtună în Hawaii duminică seara.
Potrivit prognozei meteo, trecerea acestor două fronturi nu ar trebui să provoace pagube mari. Guvernatorul statului, Neil Abercrombie, a emis un apel de urgenţă pentru a preveni populaţia să ia măsurile de precauţie necesare.
Mass-media locale au informat că locuitorii au luat cu asalt centrele alimentare pentru a se aproviziona cu apă şi alte produse. 'Ne vom confrunta probabil cu întreruperi ale curentului şi eventual cu inundaţii', a avertizat Ari Sarsalari, meteorolog la The Weather Channel.
Arhipelagul Hawaii nu s-a mai confruntat cu venirea unui uragan sau o furtună tropicală din 1992.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu