Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Vând și cumpără suflete pereche. VEZI în ce țară se organizează „târgurile îndrăgostiților”

Vând și cumpără suflete pereche. VEZI în ce țară se organizează „târgurile îndrăgostiților”

07 August 2014 - 

De mai mulți ani într-o localitate din nordul Vietnamului se organizează târguri pentru îndrăgostiți. Mai bine zis târguri pentru persoanele, care vor să se îndrăgostească. 

Tradiția organizării acestor evenimente vine din necesitatea oamenilor, care locuiesc în munții izolați, de a-și găsi un partener de viață, 

Un cântăreț la vioară, Giang A Vang, povestește cum și-a întâlnit soția acum 30 de ani. "Cântam la vioară la acest târg și am întrebat-o pe o tânara dacă îi place. Mi-a spus că da și de atunci suntem împreună", spune el.

Potrivit cifrelor oficiale, în ultimii ani, pitorescul sat Sapa a devenit o importantă destinație turistică. Aproximativ 1,2 milioane de persoane au vizitat în 2013 provincia Lao Cai, din care face parte Sapat, față de 360.000 în urmă cu zece ani. Însă turismul, deși a ajutat la dezvoltarea economică a zonei, a avut un impact negativ asupra tradițiilor locale.

"Mi-am întâlnit soția la târgul din sat, dar acum lumea vine doar pentru a se distra și a face bani pe seama turiștilor, iar noi ne pierdem o parte din cultura noastră", spune cu regret Vang Thi Xo. El spune că tinerii de azi, mai puțin izolați, nu mai au nevoie de târguri sau de căsătorii aranjate pentru a-și găsi perechea. "Azi toată lumea are telefoane mobile!", exclamă el.

Turismul nu este însă o noutate în zonă, Sapa era o atracție turistică încă din vremea colonizării franceze. Iar în pofida camerelor foto sau de filmare, tinerii continuă să vină aici în căutarea perechii. Ha Ngasu a venit de mai multe ori în sat pentru a-și găsi o soție. „Părinții mei s-au întâlnit la târgul îndrăgostiților, așa că vin și eu”, spune tânărul în vârstă de 26 de ani, așezat alături de noua sa cucerire, Giang Thi Si, de 16 ani.

Cei doi s-au văzut la târg și s-au plăcut imediat. Deocamdată vizitează locurile și petrec timpul împreună. Vor vedea mai târziu dacă este vorba de dragoste.

Sursa: AGERPRES.ro

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu