Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Rusia i-a prelungit termenul de ședere lui Edward Snowden pe teritoriul său. AFLĂ pentru cât timp

Rusia i-a prelungit termenul de ședere lui Edward Snowden pe teritoriul său. AFLĂ pentru cât timp

07 August 2014 - 

Fostul agent al CIA Edward Snowden a fost autorizat să rămână încă trei ani în Rusia, unde el se află din vara anului trecut, a anunțat joi la Moscova avocatul său Anatoli Kucerena.

Edward Snowden, care a dezvăluit amploarea supravegherilor americane în lume, „a obținut dreptul de reședință pentru trei ani” pe teritoriul rus, începând cu data de 1 august, a precizat avocatul în cadrul unei conferințe de presă, după cum relatează AGERPRES.ro.

Noul regim acordat lui Snowden îi va permite acestuia să și călătorească în străinătate de aici înainte, a mai indicat Kucerena.

Fostul consultant al Agenției americane pentru securitate națională (NSA) a obținut la 1 august 2013 un azil provizoriu de un an în Rusia.

Avocatul său a solicitat pe lângă autoritățile ruse prelungirea dreptului său de ședere în Rusia.

Snowden, care nu a participat la conferința de presă a avocatului său, trăiește într-un loc păstrat în cel mai mare secret de la sosirea sa în Rusia. Kucerena a promis că, de îndată ce va apărea cea mai mică ocazie, clientul său va putea ține o conferință de presă.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu