Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Armistițiul din Fâșia Gaza expiră azi. Ce spune mișcarea Hamas cu privire la prelungirea acestuia

Armistițiul din Fâșia Gaza expiră azi. Ce spune mișcarea Hamas cu privire la prelungirea acestuia

08 August 2014 - 

Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat, vineri, la Cairo că nu va prelungi armistiţiul în enclava palestiniană, în vigoare de trei zile, pentru că Israelul refuză solicitările sale, relatează mediafax.ro

Armistiţiul, care a intrat în vigoare marţi, de la ora 8.00, va expira la ora 05.00 GMT (08.00 ora României). Cu toate acestea, armata israeliană a anunţat deja că două rachete au fost lansate asupra sudului Israelului provenind din Gaza, cu trei ore înaintea acestui termen.

Hamas a ameninţat joi seară că va relua ostilităţile împotriva Israelului la expirarea armistiţiului în Fâşia Gaza vineri dimineaţă dacă cererile delegaţiei palestiniene la Cairo nu sunt satisfăcute. "Dacă nu se ajunge la un acord, va fi posibil să se prelungească armistiţiul. Dacă nu va exista, cerem delegaţiei să se retragă de la negocieri", a anunţat atunci, Abu Obaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al-Qassam, potrivit Agerpres.

De asemenea, joi, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat pentru Fox News că Israelul "nu are nimic împotriva poporului din Gaza" şi vrea să-l ajute să scape de "tirania" Hamas.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu