Evenimentul zilei

Ma12102019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Ce au discutat la telefon Angela Merkel și Petro Poroșenco

Ce au discutat la telefon Angela Merkel și Petro Poroșenco

08 August 2014 - 

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko au discutat despre situaţia din Ucraina, exprimându-se pentru reluarea cercetărilor la locul prăbuşirii avionului malaezian, a anunţat joi seară un purtător de cuvânt al guvernului german, informează AFP.

„Cancelarul Angela Merkel i-a telefonat în această seară preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko”,  a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului german, Christine Wirtz, într-un comunicat.

„Accentul a fost pus pe acţiunile concrete care să permită sprijinirea eforturilor grupului de contact format din reprezentanţi ai OSCE /Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa/, Rusia şi Ucraina pentru a obţine o încetare a focului”, a subliniat dna Wirtz.

Cancelarul şi preşedintele ucrainean au evocat de asemenea necesitatea de a relua cercetările în jurul locului unde s-a prăbuşit avionul Malaysia Airlines, doborât la 17 iulie. „Prin continuarea luptelor, separatiştii împiedică accesul experţilor la locul prăbuşirii”, potrivit comunicatului cancelariei.

Kievul a pus capăt joi încetării focului instaurate pe o rază de 20 km în jurul sitului, situat între cele două fiefuri separatiste Doneţk şi Lugansk. În ciuda acestei încetări a focului, explozii şi focuri de armă au fost auzite acolo în mod regulat.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu