Evenimentul zilei

Ma11192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Mai multe bombardiere rusești în apropiere de Alaska. Ce spun americanii

Mai multe bombardiere rusești în apropiere de Alaska. Ce spun americanii

08 August 2014 - 

Bombardierele strategice ruseşti au efectuat 16 incursiuni în nord-vestul spaţiului aerian american în ultimele zece zile, o creştere neobişnuit de mare a acestor zboruri, potrivit unor oficiali american din cadrul apărării, relatează MEDIAFAX.ro, citând publicaţia electronică Washington Free Beacon.

Numeroasele zboruri ale bombardierelor ruseşti Tu-95 au determinat ridicarea de la sol a unor avioane militare americane de câteva ori. De asemenea, în timpul unei incursiuni în apropiere de Alaska, a fost detectat şi un avion rusesc de strângere de informaţii împreună cu bombardierele.

"În ultima săptămână, NORAD a identificat vizual avioane ruseşti care operau în şi în jurul zonelor de identificare şi apărare americane", a declarat maiorul Beth Smith, purtătoare de cuvânt pentru Comandamentul Nordic American şi Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

Smith a subliniat că zborurile ruseşti şi-au intensificat activitatea dar a minimalizat ameninţarea, afirmând că acestea sunt misiuni şi exerciţii de antrenament obişnuite.

Zborurile au fost efectuate în principal de-a lungul zonei de identificare şi apărare aeriană a Alaskăi, ce acoperă Insulelel Aleutine şi partea continentală a statului, iar o incursiune a implicat intrarea în zona de apărare aeriană a Canadei, a precizat Smith.

Bombardierele au fost un Tu-95 (Ursul H în terminologia NATO) şi un Tu-142 (Ursul F), o aeronavă de recunoaştere maritimă, a precizat ea, adăugând că în timpul incursiunilor din ultimele zece zile a fost identificat şi un avion de spionaj Il-20.

Alţi oficiali din cadrul apărării susţin că numărul mare de incursiuni aeriene este foarte neobişnuit şi duce cu gândul la Războiul Rece.

Forţele strategice nucleare ruseşti par să "încerce să testeze reacţiile noastre de apărare aeriană sau sistemele noastre de comandă şi control", susţine un oficial din cadrul apărării. "Nu sunt numai nişte misiuni de antrenament", adaugă el.

Evzmd.md

Website evzmd.md

1 comentariu

  • Link la comentariu MDA Vineri, 08 August 2014 22:03 postat de MDA

    RUSII ISI ARUNCA PARASUTISTII IN ZONELE AMERICII, SI CHIAR ARMAMENT

Lasă un comentariu