Evenimentul zilei

Joi04092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe SCANDAL ÎN ISRAEL. Benjamin Netanyahu recunoaște că a primit bani de la un cetățean francez urmărit penal

SCANDAL ÎN ISRAEL. Benjamin Netanyahu recunoaște că a primit bani de la un cetățean francez urmărit penal

06 Iunie 2016 - 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut luni că a primit bani de la un francez judecat la Paris într-o amplă afacere de fraudare a sistemului de TVA, susținând faptul că nu a încălcat legea, relatează AFP.

 

 Justiția israeliană a anunțat, la rândul său, că a început să se intereseze despre acest dosar și să „examineze” această problemă. Cazul se referă la donații pe care Arnaud Mimran le-ar fi făcut către Benjamin Netanyahu în perioada în care acesta nu era premier.

Mimran este unul dintre principalii inculpați într-un proces desfășurat în luna mai la Paris. Frauda, estimată la 283 de milioane de euro, a constat în cumpărarea de cote de emisii de CO2 fără taxă într-o țară străină, înainte de a le revinde în Franța la un preț ce includea TVA, după care fondurile au fost investite într-o nouă operațiune. TVA-ul nu a fost virat niciodată statului.

Procurorul general Avichai Mandelblit a ordonat „examinarea” mărturiei depuse de Arnaud Mimran „cât mai curând posibil după ce i s-a adus la cunoștință”, a indicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Justiției, precizând că nicio anchetă nu a fost deschisă oficial.

Lasă un comentariu