Evenimentul zilei

Mie07082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Germania oferă Kievului 500 de milioane de euro pentru reconstrucţie

Germania oferă Kievului 500 de milioane de euro pentru reconstrucţie Recomandat

24 August 2014 - 
Agerpres Agerpres

Integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială, a declarat Angela Merkel la Kiev. Doamna de Fier a Europei nu a mers în Ucraina doar pentru o vizită simbolică: Germania va oferi jumătate de miliard de euro pentru reconstrucţia estului ţării.

Angela Merkel, principalul mediator între Ucraina şi Rusia, s-a întâlnit deja cu preşedintele Petro Poroşenko şi cu premierul Arsenii Iaţeniuk. Cancelarul Germaniei consideră că o soluţie politică pentru criza dintre Kiev şi Moscova este posibilă dar ambele părţi trebuie să accepte dialogul. Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Sunt foarte fericită să vin aici în aceste vremuri foarte dificile în care sunt puse în discuţie unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Am venit să discutăm despre sprijinul Germaniei şi despre calea către pace, extrem de necesară".

Surse diplomatice au dezvăluit că Angela Merkel şi-a stabilit două obiective: să-şi exprime sprijinul pentru Ucraina şi să-l convingă pe Petro Poroşenko să fie deschis faţă de propunerile de pace pregătite pentru discuţiile de la Minsk din 26 august. Dar cancelarul a avut parte şi de critici. Câteva sute de persoane au demonstrat în faţa ambasadei germane pentru a cere o susţinere mai mare din partea Occidentului. Participanţii au cerut acceptarea imediată a aderării Ucrainei la NATO, dar şi garanţii că pactul Ribbentrop-Molotov, semnat în urmă cu exact 75 de ani, nu se va repeta.

 

Sursa: stiri.tvr.ro

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu