Imprimă această pagină

Protestele românilor continuă. Piața Victoriei a devenit Piața Marii Victorii

12 Februarie 2017 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul tarilor și în alte orașe ale României. Peste 1.000 de oameni s-au adunat la Sibiu și la Cluj, 500 la Iași și peste 300 la Brașov. Câteva sute de persoane sunt în stradă și la Timișoara.

 În Piaţa Victoriei au început să se adune, la această oră, câteva zeci de oameni, în cea de a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale.

La ora 21.00, manifestanţii vor să creeze „cel mai mare tricolor uman”, potrivit anunţului postat de organizatori pe pagina de Facebook „Corupţia ucideâ”. Manifestanţii au fost rugaţi să aducă o sursă de culoare - roşu, galben şi albastru - şi o lanternă. Organizatorii spun că vor distribui coli de hârtie în cele trei culori, care la ora 21.00 să fie luminate cu lanternele şi cu bliţ-urile telefoanelor mobile. Conform postărilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, toate dosarele şi colile colorate ar urma să fie donate, săptămâna viitoare, unor şcoli şi grădiniţe aflate la marginea Bucureştiului.

 

În cele 12 zile de proteste, numărul record de manifestanţi fiind atins în urmă cu o săptămână, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă nr 13 privind Codurile penale si gratierea.

Țurcanu Mihai

Articole recente - Țurcanu Mihai

Articole înrudite