Evenimentul zilei

Mie02192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Ministrul Apărării din Ucraina: „Ne aflăm în fața unui mare RĂZBOI, cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Ne aflăm în fața unui mare RĂZBOI, cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial” Recomandat

01 Septembrie 2014 - 

Paraşutişti ucraineni se confruntau, azi, cu un „batalion de tancuri ruseşti” la aeroportul din Lugansk, bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin.

„Luptele continuau luni între paraşutiştii ucraineni şi un batalion de tancuri ale forţelor armate ruse pentru apărarea aeroportului din Lugansk”, a scris Matiuhin pe pagina sa de Facebook, potrivit AFP, citată de Agerpres. Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, a declarat, ieri, că trupele ruse sunt prezente la Doneţk şi Lugansk, capitale regionale şi bastioane separatiste din estul Ucrainei.

Update 18.00. Ministrul ucrainean al Apărării a avertizat, pe contul de Facebook, că țara sa se află în fața unui mare război cu Rusia, potrivit AFP.
„Un mare război a ajuns în casa noastră, un război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial. Într-un asemenea război, pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi. Trebuie să organizăm urgent apărarea împotriva Rusiei, care încearcă nu doar să câştige noi poziţii în teritoriile ocupate, ci să lanseze o ofensivă asupra altor teritorii din Ucraina", a declarat Valeri Gheletei.

Update 14:19 Până la 15.000 de militari ruşi au fost trimişi în Ucraina în ultimele două luni şi alte câteva sute au fost se pare ucişi în luptele din această ţară, a informat luni o organizaţie nonguvernamentală pentru drepturile omului, informează AFP. „În ultimele două luni, între 10.000 şi 15.000 de militari ruşi au fost trimişi” în Ucraina, a declarat preşedinta Comitetului mamelor soldaţilor ruşi, Valentina Melnikova. Între 7.000 şi 8.000 de militari ruşi s-ar putea afla în prezent în Ucraina, a spus ea, adăugând că aceste estimări se bazează pe informaţii furnizate de familiile ale căror fii sau soţi au fost trimişi în luptă.
„Comandanţii militari sunt pe cale de a demara o operaţiune specială secretă”, a afirmat Melnikova, care face, de asemenea, parte din Consiliul Public de pe lângă Ministerul rus al Apărării.

Kievul şi state occidentale acuză Rusia că a desfăşurat trupe în estul Ucrainei, acuzaţie respinsă de Moscova. Conform organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, cel puţin 200 de soldaţi ruşi au fost ucişi până în prezent în luptele din Ucraina.

„Autorităţile trebuie să explice de ce soldaţii mor pe teritoriul unui alt stat şi de ce acest lucru este trecut sub tăcere”, a declarat Ella Poliakova, responsabilă a filierei Comitetului mamelor soldaţilor din Sankt-Petersburg, organizaţie clasată săptămâna trecuta ca „agent străin” de către autorităţi.

NATO a făcut cunoscut că „peste 1.000 de soldaţi ruşi” se află în prezent desfăşuraţi în Ucraina.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu