Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Producerea cocainei în Columbia a ajuns la un nivel-record din ultimii 20 de ani. Cât la sută din produsul mondial al acestui drog s-a înregistrat anul trecut în țara respectivă

Producerea cocainei în Columbia a ajuns la un nivel-record din ultimii 20 de ani. Cât la sută din produsul mondial al acestui drog s-a înregistrat anul trecut în țara respectivă

15 Martie 2017 - 

Columbia. Producerea cocainei a atins cote maxime din ultimii 20 de ani. Potrit raportului Casei Albe,  cultivarea de plante folosite pentru extragerea drogului puternic din grupul A, a crescut cu 18 la sută, comparativ cu 2015. Actualmente, arbuștii de coca sunt cultivați pe o suprafață de 188 mii ha pământ.

Datele au fost publicate de ziarul britanic Guardian și oferite de reprezentanții oficiali ai Comunității Andine - Commonwealth-ului, din care fac parte Bolivia, Columbia și Ecuador.

Per total, conform Raportului mondial la capitolul narcotice, Columbia a produs, anul trecut, cca 52% din cantitatea totală de cocaină din lume. 

De notat că, creșterea bruscă a producției drogului s-a produs în paralel cu realizarea reformei demarate de guvern, care presupune amnistierea pentru fermerii care cresc arbuști de coca în suportul oferit lor. 

Experții cred că acest acord presupune din start un imbold pentru fermierii columbieni, care pot conta pe subsidii din partea guvernului doar în cazul în care renunță la această plantă. 

 

Lasă un comentariu