Evenimentul zilei

Vi06222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe După Coreea de Nord, Donald Trump ameninţă Venezuela cu o opţiune militară

După Coreea de Nord, Donald Trump ameninţă Venezuela cu o opţiune militară Recomandat

12 August 2017 - 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că "avem multe opţiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar".

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă şi mor". Reuters reaminteşte că în ultimele patru luni de proteste şi-au pierdut viaţă peste 120 de venezueleni.

Ministrul venezuelean al Apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naţionale că ameninţarea cu o intervenţie militară este "un act de nebunie" şi că va urma o declaraţie oficială pe această temă.

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunţase joi că doreşte să discute cu Trump, care a impus sancţiuni împotriva regimului de la Caracas, dar preşedintele american a refuzat şi a declarat că va discuta cu omologul sau venezuelean când în Venezuela se va restabili democraţia.

"Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt şeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în faţă noii adunări constituante. Nerecunoscut de opoziţie şi de ţările occidentale, acest for l-a confirmat în unanimitate în funcţia de preşedinte.

Totodată, Donald Trump i-a transmis o ameninţare directă dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un.

"Acest om nu va scapă nepedepsit pentru ceea ce face", a spus Donald Trump, citat de ziare.com.

 

 

Lasă un comentariu