Evenimentul zilei

Joi10172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Armata libaneză a anunțat o pauză în ofensiva sa împotriva Statului Islamic, la frontiera din nord-est cu Siria

Armata libaneză a anunțat o pauză în ofensiva sa împotriva Statului Islamic, la frontiera din nord-est cu Siria

27 August 2017 - 

Armata libaneză a anunțat duminică o pauză în ofensiva sa împotriva Statului Islamic, la frontiera din nord-est cu Siria, pentru a putea angaja negocieri cu privire la soldații răpiți în 2014, informează Reuters și AFP.

Încetarea unilaterală a ostilităților a intrat în vigoare la ora locală 07.00 (04.00 GMT) și ar urma să deschidă calea ultimei faze a negocierilor cu privire la soarta soldaților care au fost răpiți, subliniază comandamentul armatei libaneze într-un comunicat.

Conflictul din Siria s-a extins în Liban în 2014, când luptătorii Statului Islamic au trecut pentru scurt timp frontiera în orașul Arsal.

Ofensiva armatei libaneze a început săptămâna trecută, la 19 august, simultan cu un atac al grupării Hezbollah și al armatei siriene împotriva Statului Islamic, de cealaltă parte a frontierei, în regiunea Qalamoun din Siria.

Marți armata a anunțat că a preluat controlul asupra celei mai mari părți din teritoriul aflat în mâinile jihadiștilor. Șase soldați libanezi au fost uciși de la începutul campaniei.

Potrivit armatei, circa 600 de combatanți ai SI erau prezenți în sector. În 2014, ei au cucerit orașul de frontieră Arsal și au capturat 30 de soldați și de polițiști libanezi. Alți patru au fost executați, iar un al cincilea a murit în urma rănilor. Șaisprezece au fost eliberați într-un schimb de prizonieri în decembrie 2015.

În prezent nouă soldați s-ar mai afla în mâinile răpitorilor din SI, dar nu se știe dacă mai sunt în viață.

Armata libaneză nu a precizat cât va ține armistițiul. Totodată, ea a ținut să sublinieze că nu există nicio coordonare cu Hezbollah, care luptă împotriva rebelilor din Siria de partea regimului lui Bashar al-Assad.

 

Lasă un comentariu