Evenimentul zilei

Vi09212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Erdogan îi întoarce spatele lui Putin. Vezi ce anunț a făcut în Ucraina

Erdogan îi întoarce spatele lui Putin. Vezi ce anunț a făcut în Ucraina

10 Octombrie 2017 - 

Ankara nu va recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia, a promis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan într-o vizită în Ucraina, relatează The Associated Press.

Turcia va continua să susţină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, a subliniat Erdogan, în cadrul acestei vizite, scrie news.ro.

Rusia şi Ucraina sunt implicate într-un război nedeclarat, după ce Moscova a anexat Peninsula Crimeea şi îi susţine pe rebelii separatişti proruşi în Donbas, în estul Ucrainei. Recent, Rada Supremă a adoptat un proiect de lege privind reintegrarea teritoriilor ocupate temporar în regiunile Doneţk şi Lugansk, dar şi recunoaşterea Rusiei drept stat agresor

Ankara va continua să urmărească situaţia tătarilor în Crimeea, a declarat Erdogan, care a mulţumit Ucrainei că le apără drepturile.

Activişti tătari din Crimeea se plâng de faptul că drepturile acestui grup etnic turcic sunt încălcate după anexarea regiunii ucrainene de la Marea Neagră.

Erdogan a făcut aceste declaraţii în contextul în care caută o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia, cu care cooperează în stabilirea unor zone de „dezescaladare” în Siria, relevă stiripesurse.ro.

 

Lasă un comentariu