Evenimentul zilei

Joi06212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe CÂTE miliarde de dolari se estimează în băncile rusești pentru 2017

CÂTE miliarde de dolari se estimează în băncile rusești pentru 2017

12 Octombrie 2017 - 

Sistemul bancar rus are încă probleme din cauza sancțiunilor internaționale după anexarea Crimeei și mai ales a retragerii treptate a investitorilor străini din Rusia. 

Profiturile din sistemul bancar rus pe 2017 ar putea ajunge la numa de un trilion de ruble, echivalentul a 17,29 miliarde de dolari americani, chiar și cu toate minusurile provocate de reabilitarea financiară a unui anumit număr de bănci, a declarat joi guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei Vasili Pozdișev în cadrul unui interviu pentru canalul de televiziune Rossia 24, relatează Karadeniz Press.

Potrivit acestuia, aceste cifre reprezintă simple statistici, dar ce este mai important, spune el, este care anume instituții sunt responsabile pentru ele. „Profiturile vor continua să fie generate peste tot, cu excepția acolo bănci unde am decis să recunoaștem pierderi”, a declarat el.

„Cred că putem să ne bazăm pe profituri de circa un trilion de ruble și poate mai mult, chiar și cu pierderile băncilor în care se desfășoară reconstrucții financiare”, a mai spus Pozdișev.

Bancă Centrală a Rusiei a oferit, miercuri, o serie de statistici ce demonstrează o descreștere a profiturilor băncilor rusești de la 997 de miliard de ruble (17,23 de miliarde de dolari) în intervalul ianuarie-august 2017 la 675 de miliarde de ruble (11,64 de miliarde de dolari americani) în ianuarie-septembrie, 2017. Aceste descreșteri, spune instituția menționată, vin pe fondul asumării rapoartelor financiare ale unor bănci rusești în proces de restructurare financiară.  

Lasă un comentariu