Evenimentul zilei

Lun10222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Manevre comune efectuate de trei portavioane americane în Pacific anunțate de Marina SUA

Manevre comune efectuate de trei portavioane americane în Pacific anunțate de Marina SUA

09 Noiembrie 2017 - 

Marina americană a anunțat joi organizarea unor rare manevre comune efectuate de trei dintre portavioanele sale în vestul Pacificului, pe fondul tensiunilor puternice cu Coreea de Nord și încă din timpul turneului asiatic al președintelui Donald Trump.

Potrivit AFP, care citează un comunicat al US Navy, USS Ronald Reagan, USS Nimitz și USS Theodore Roosevelt vor întreprinde "operațiuni coordonate în apele internaționale", de sâmbătă până marți.

Aceste manevre demonstrează "angajamentul de neclintit" al Statelor Unite pentru a garanta "securitatea și stabilitatea în regiune", a declarat amiralul Scott Swift, comandantul flotei americane în Pacific.

Înainte de a părăsi Coreea de Sud pentru a ajunge în China, Trump a pus din nou în gardă Coreea de Nord, miercuri, sfătuind-o să nu "subestimeze" determinarea SUA.

Pe timpul manevrelor, cele trei portavioane americane vor efectua în special exerciții de apărare aeriană, supraveghere maritimă, realimentare pe mare și de pregătire în lupta aeriană defensivă.

Este pentru prima oară în ultimii zece ani când exerciții americane implică trei portavioane în același timp în regiune, a precizat amiralul Swift.

Lasă un comentariu