Evenimentul zilei

Sam10202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe SUA ar putea da Ucrainei 350 de milioane de dolari, ajutor pentru dotarea armatei ucrainene

SUA ar putea da Ucrainei 350 de milioane de dolari, ajutor pentru dotarea armatei ucrainene

10 Noiembrie 2017 - 

Washingtonul a făcut un nou pas care vine în ajutorul Ucrainei, după ce mai mulți ani la rând au existat discuții privind acordarea sau nu a unui ajutor consistent, inclusiv arme letale, armatei ucrainene pentru a face față insurgenților sprijiniți de Rusia în estul țării.

Comitetul pentru Servicii Armate din Casa reprezentanților și Senatul american a aprobat un proiect de buget pentru anul fiscal 2018, în care a proiectat 350 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv sub forma de arme letale. Acest lucru a fost făcut public, miercuri, de către Comitet, scrie Karadeniz Press. Aceeași lege prevede un buget anual de 700 de miliarde de dolari pentru apărarea SUA, cu 26,1 miliarde de dolari peste ce a cerut președintele Donald Trump. 

Legea Națională de Apărare Autorizată a autorizat 350 de milioane de dolari pentru asistență de securitate către Ucraina, inclusiv în ceea ce privește defensiva letală”, se precizează în document. Acesta mai specifică că jumătate din acest fonduri vor fi restricționate până ce secretarul apărării al SUA observă că Ucraina a luat măsuri substanțiale pentru a face reforme insittuționale în domeniul apărării. Aceeași lege a autorizat 4,6 miliarde de dolari pentru Inițiativa de Descurajare Europeană pentru a da asigurări alianților NATO și de a întări securitatea în Europa.

 

 

Lasă un comentariu