Evenimentul zilei

Lun10222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Consilierul Regelui Mihai: „Sunt ultimele ore” din viața Majestății Sale

Consilierul Regelui Mihai: „Sunt ultimele ore” din viața Majestății Sale Recomandat

10 Noiembrie 2017 - 

Majestatea Sa Regele Mihai este în stare gravă, sunt ultimele ore sau zile în viaţă ale Majestăţii Sale. Despre aceasta a anunțat consilierul Majestății Sale, Michael Flaks.

Amintim că Casa Regală a anunțat, joi, că Regele a primit Sfânta Împărtășanie de la un preot, în prezența Principesei Margareta. 

După decesul Regelu Mihai moştenitor la Şefia Casei Regale este Alteţa Sa Regală Margareta, în timp ce soţii şi copiii principeselor nu au titluri.

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena, şi a domnit între 1927 şi 1930, prin intermediul unei Regenţe, precum şi între 1940 şi 30 decembrie 1947, când a fost silit să abdice şi să plece în exil.

Regele Mihai a cunoscut-o pe principesa Ana de Bourbon-Parma la Londra, în 1947, când a participat la căsătoria principesei Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu principele Philip, duce de Edinburgh.

Regele Mihai I şi pricipesa Ana de Bourbon-Parma, care a devenit, astfel, regina Ana, s-au căsătorit pe 10 iunie 1948, în Grecia, la invitaţia regelui Pavlov şi a reginei Frederica ai Greciei. Căsătoria lor a durat până la decesul reginei Ana, în 2016.

Regina Ana a fost înmormântată la 13 august 2016 în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, iar Regele Mihai nu a putut participa la funeraliile reginei, din motive de sănătate.

Regele Mihai I şi Regina Ana au cinci fiice: Principesa Moştenitoare Margareta, Principesa Elena, Irina Walker, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

 

 

 

Lasă un comentariu