Evenimentul zilei

Lun10222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Pensia foștilor președinți americani va fi redusă! Vezi de ce

Pensia foștilor președinți americani va fi redusă! Vezi de ce

14 Noiembrie 2017 - 

O lege ce prevede reducerea pensiilor și avantajelor federale de care beneficiază foștii președinți ai SUA a fost votată, luni, de Camera inferioară a Congresului american.

Parlamentarii, care au adoptat textul prin consens, au apreciat că remunerațiile importante ale foștilor președinți în zilele noastre nu mai justifică un sprijin atât de semnificativ din partea guvernului. 

Potrivit unei legi care datează din 1958, ei beneficiază în prezent de o pensie în șase cifre, precum și de un buget pentru echipele și birourile lor.

Foștii președinți americani pot câștiga mai multe milioane de dolari datorită cărților pe care le scriu sau discursurilor ținute, a motivat republicanul Jody Hice, inițiatorul proiectului de lege, relatează Agerpres.

„În pofida milioanelor de dolari pe care le reprezintă aceste contracte suculente, contribuabilul american continuă să plătească pentru pensia foștilor președinți”, a deplâns el într-un comunicat dat publicității la finalul votului.

Proiectul legislativ prevede printre altele plafonarea la 500.000 de dolari a bugetului anual alocat fiecărui fost președinte al Statelor Unite.

 

Lasă un comentariu