Evenimentul zilei

Lun10152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO// Mihail Saakașvili, dat în căutare. Avocat: „Saakașvili nu se va prezenta în fața anchetatorilor ucraineni”

VIDEO// Mihail Saakașvili, dat în căutare. Avocat: „Saakașvili nu se va prezenta în fața anchetatorilor ucraineni”

06 Decembrie 2017 - 

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, nu intenționează să meargă la audieri miercuri, a anunțaț avocatului acestuia, Ruslan Cernoluțkii.

Media

„El nu are obligația de a se prezenta la audieri pentru că declarația procurorului de la ecranul televizorului nu reprezintă o citație oficială”, a declarat avocatul fostului președinte pentru un post de televiziune.

De asemenea, acesta a mai menționat că nici Saakașvili și nici avocații săi nu au „un document oficial” în care ar fi expuse motive pentru percheziții sau arest. 

Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) a anunțat în cursul zilei de marți inculparea lui Saakașvili pentru tentativă de înlăturare a guvernului. 

După anunțarea inculpării sale, mii de manifestanți s-au adunat pe străzile din jurul sediului Radei Supreme (parlamentul), unde s-au reluat protestele împotriva președintelui Poroșenko inițiate chiar de Saakașvili în luna octombrie.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a anunțat marți seară că fostul președinte georgian Mihail Saakașvili are la dispoziție 24 de ore pentru a se prezenta în fața anchetatorilor ucraineni

 

Lasă un comentariu