Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Trei țări din UE, trimise în fața Curții de Justiție pentru refuzul cotelor de refugiați

Trei țări din UE, trimise în fața Curții de Justiție pentru refuzul cotelor de refugiați

07 Decembrie 2017 - 

Ungaria, Polonia și Republica Cehă sunt cele trei țări pe care Comisia Europeană a decis joi să le trimită în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile în ce privește primirea de refugiați. 

În momentele cele mai grave ale crizei migranților, UE a convenit un program temporar privind relocarea de urgență a unor refugiați din Italia și Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia le reproșează celor trei state că nu și-au îndeplinit angajamentele.

„Ungaria nu a luat nici o măsură de la debutul programului de relocare și Polonia nu a procedat la nici o acțiune de relocare începând din decembrie 2015. Republica Cehă nu a procedat la nici o relocare din august 2016 și nu a oferit nici un nou loc de peste un an”, explică într-un comunicat Comisia Europeană, relatează Agerpres.

Executivul european, garant al tratatelor, a lansat deja două avertismente în această procedură de infringement împotriva celor trei țări. În absența unui răspuns satisfăcător din partea lor, Bruxellesul a decis să trimită dosarul la Curtea de Justiție a UE.

Ungaria și Slovacia au încercat să conteste mecanismul cotelor de refugiați la aceeași instanță europeană, care a confirmat însă legalitatea măsurii.

Oficial, potrivit cifrelor la data de 1 decembrie, Republica Cehă a promis că primește 50 de persoane și a primit de fapt 12 persoane provenite din Grecia. Polonia a promis 100 de locuri, dar nici un refugiat nu a fost primit.

 

Lasă un comentariu