Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO // Un hotel important din Kabul, luat cu asalt de TERORIȘTI. Interventia fortelor de securitate afgane s-a incheiat. Bilant final: 9 morti

VIDEO // Un hotel important din Kabul, luat cu asalt de TERORIȘTI. Interventia fortelor de securitate afgane s-a incheiat. Bilant final: 9 morti

21 Ianuarie 2018 - 

Cel puțin patru barbați înarmați au lansat un atac terorist asupra Hotelului Intercontinental din Kabul. Atacul a început cu o explozie, relatează BBC.

Media

 

 Doi atacatori din cei patru au fost ucişi, iar şapte răniţi au fost evacuaţi de la primul şi al doilea etaj. Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea.

Teroriştii au tras asupra persoanelor aflate în clădire şi au lansat grenade.  Forţele speciale afgane au debarcat din elicopter pe acoperişul hotelului. 

 Hotelul Intercontinental a mai fost ţinta unui atac, asumat de talibani şi soldat cu 21 de morţi, în iunie 2011. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine, iar accesul este restricţionat. Atentatul de sâmbătă nu a fost încă revendicat.

 Ambasada Statelor Unite în Afganistan emisese joi un avertisment pentru cetăţenii americani, privind pregătirea unui atac al unor grupări extremiste împotriva hotelurilor din Kabul.

Interventia fortelor de securitate afgane la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a incheiat. BILANȚ: 9 morți 

Interventia fortelor de securitate afgane la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a incheiat, a anuntat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Najib Danish. El a precizat că au fost ucise şase civili, între care cinci afgani şi un străin. Potrivit BBC, cei trei atacatori au fost ucişi.

Danish a precizat că peste 150 de persoane au fost salvate, 41 fiind de origine străină.

El a menţionat că şase persoane au fost rănite. Danish a adăugat că o operaţiune de curăţare are loc la etajul al şaselea, pentru găsirea muniţiei rămase.

Atacatorii, în număr de trei, au intrat în hotel sâmbătă seară, împuşcând oaspeţii şi personalul.

Atacul a început în jurul orei locale 21:00, existând informaţii conform cărora agresorii au tras asupra personalului de securitate al hotelului şi au făcut uz de grenade pentru a putea pătrunde în clădirea de şase etaje.

Ei au tras asupra oaspeţilor hotelului şi a personalului, înainte ca forţele speciale să fie solicitate.

Există informaţii conform cărora hotelul găzduia o conferinţă de IT, la care la acel moment participau oficiali din provincii.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce ambasada SUA din Kabul a emis o avertizare cu privire la hotelurile din oraş.

Ambasada a avertizat joi cu privire la faptul că grupări extremiste ar putea plănui un atac asupra hotelurilor din Kabul, indicând însă ca posibilă ţintă un hotel situat în apropierea aeroportului.

 Conform ambasadei, aceste grupări ar putea avea ca ţintă adunări publice sau demonstraţii, clădiri guvernamentale, mijloace de transport, pieţe şi alte locuri cunoscute ca locuri în care se adună străinii.

Lasă un comentariu