Evenimentul zilei

Ma02202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO// Apele Senei au atins nivelul maxim la Paris

VIDEO// Apele Senei au atins nivelul maxim la Paris

29 Ianuarie 2018 - 

Sena a atins luni dimineaţă nivelul maxim prevăzut pentru actualul episod de creştere a apelor la trecerea sa prin Paris - 5,84 metri - care este însă departe de nivelul de 6,10 metri atins în 2016.

Media

Autorităţile se pregătesc acum de o descreştere lentă a apelor şi menţin restricţiile de acces în următoarele zile pentru drumurile paralele cu fluviul, mai multe staţii de tren, precum şi Planul de protecţie împotriva inundaţiilor pentru muzeele Luvru şi Orsay.

Va rămâne închis şi traficul fluvial timp de mai multe zile, având în vedere că nivelul ridicat al apelor împiedică trecerea pe sub anumite poduri. Revenirea la normalitate nu se va produce decât peste cel puţin o săptămână, relatează Agerpres.

Celebra statuie a soldatului infanterist de pe Podul Alma din Paris, scufundată în apă până la jumătatea coapsei, reprezenta dovada că nivelul fluviului Sena care străbate Parisul continua să crească, după ce provocase deja în cursul săptămânii trecute evacuări ale rezidenţilor şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Situaţia s-a ameliorat, însă a fost menţinută alerta portocalie, a doua cea mai ridicată.

La originea acestui fenomen se află ploile abundente care au căzut pe solurile deja îmbibate de apă în Franţa. Perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018 este una dintre cele mai ploioase de la începutul înregistrărilor meteorologie, în 1900, potrivit Météo-France.

Lasă un comentariu