Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Putin și-a înregistrat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 18 martie

Putin și-a înregistrat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 18 martie Recomandat

06 Februarie 2018 - 

Președintele Vladimir Putin și-a înregistrat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 18 martie,  a transmis, marți, Comisia Electorală Centrală din Rusia, citată de Xinhua.

Putin a anunțat, în luna decembrie, că se va înscrie în cursa electorală și că va candida independent. El a spus că se bazează, totuși, pe sprijinul mai multor partide politice. Liderul de la Kremlin a spus că deși sistemul politic ar trebui să fie unul competitiv, în Rusia opoziția nu are un candidat redutabil care să îi pună probleme la alegerile din martie.

Putin spune că deși cei care îl contestă sunt ”zgomotoși” nu au reușit să propună un candidat care să ofere un program viabil pentru dezvoltarea țării, potrivit libertatea.ro.

Vladimir Putin este la putere din 2000, fie ca președinte, fie ca premier. Dacă câștigă alegerile din martie, va fi președinte până în 2024.

Sondajele de opinie sugerează că va câștiga cu ușurință alegerile, principalul lider de opoziție, Alexei Navalny, având interdicție să candideze după ce a fost acuzat de delapidare.

Lasă un comentariu