Evenimentul zilei

Sam02242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO// Trump vrea paradă militară ca la Paris

VIDEO// Trump vrea paradă militară ca la Paris

07 Februarie 2018 - 

Președintele SUA Donald Trump a cerut o paradă militară și Pentagonul analizează acum primele date, a confirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Charlie Summers, citat de CNN.

Media

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a confirmat că Trump a cerut Departamentului Apărării „să analizeze” ideea. În SUA, paradele militare sunt de obicei legate de încheierea unor războaie iar cel mai recent eveniment de acest gen a fost organizat acum 27 de ani.

„Președintele Trump este un susținător remarcabil al oamenilor minunați care servesc patria, care își riscă viața în fiecare zi pentru siguranța țării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să se gândească la ideea unei sărbători la care toți americanii să își poată arăta aprecierea”, a declarat Sanders, relatează TVR.

Publicația The Washington Post a fost prima care a relatat despre solicitarea președintelui SUA. „Ordinul a fost: Vreau o paradă militară precum cea din Franța”, a declarat un oficial. 

La întâlnirea în care Trump a făcut cererea către oficialii militari de top au participat vicepreședintele Mike Pence, șeful cancelariei Casei Albe, John Kelly, secretarul Apărării, James Mattis, și preşedintele Marelui Stat Major American, gen. Joseph Dunford.

Donald Trump a fost vădit impresionat de ceremonia de Ziua Franței la care a participat anul trecut. El a declarat că a fost una dintre cele mai grandioase parade pe care le-a văzut vreodată.

Cererea lui Trump poate întâmpina însă unele obstacole. Potrivit The Post, transportul tancurilor și al tehnicii militare în Washington ar costa milioane de dolari.

Lasă un comentariu